MENIU

Dean Thompson: AMENINȚAREA cu RACHETE BALISTICE este una REALĂ!

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson, a afirmat, joi, că amenințarea cu rachete balistice este una "reală și în creștere", scrie Agerpres.

"În prezent, amenințarea cu rachete balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune la adresa forțelor dislocate a aliaților și partenerilor noștri din afara spațiului euro-atlantic este în creștere. Nu este niciun secret că această amenințare va crește probabil în anii următori, pe măsură ce unele state își cresc stocurile de rachete balistice și le fac mai periculoase. Aceste rachete ar putea fi folosite pentru a transporta nu doar încărcături convenționale, ci și arme de distrugere în masă. Le datorăm cetățenilor noștri și forțelor noastre să îi apărăm împotriva acestei amenințări", a spus Thompson.

El a arătat că la nivel global o astfel de amenințare reprezintă o forță destabilizatoare și a asigurat că NATO este "neclintit" în decizia de a oferi apărare față acest fenomen.

"NATO ia în serios faptul că un număr de țări, inclusiv unele situate în apropierea granițelor sale, dezvoltă aceste sisteme de livrare alături de focoasele pe care le vor conține", a adăugat diplomatul american.

 

 Mai multe pe Agerpres