MENIU

De ce îi repinge Iohannis pe miniștrii PSD

Iohannis

Klaus Iohannis este așteptat să trimită, astăzi, la Palatul Victoria, motivele pentru care i-a respins, pentru a doua oară, pe Lia Olguta Vasilescu și pe Mircea Draghici. De la Strasbourg, Viorica Dăncilă a anunțat ca se va ajunge, din nou, la Curtea Constituțională. Premierul l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca decizia sa îi afectează pe toți cetățenii europeni. Social-democrații nu iau în calcul sa facă alte propuneri de miniștri, așa cum a cerut șeful statului. 

În cazul ministerului Transporturilor, președintele mai poate invoca doar motive de legalitate. A respins-o prima data pentru acest portofoliu pe Lia Olguta Vasilescu, spunând ca nu o consideră potrivită pentru acest minister. Potrivit deciziei Curții Constituționale, Iohannis poate refuza o nominalizare de ministru din motive de oportunitate o singura dată. Apoi, poate invoca doar motive de legalitate.

După ce a respins-o Lia Olguta Vasilescu, Guvernul l-a propus pe Mircea Draghici. Iohannis l-a respins prima data explicând ca Executivul nu i-a transmis în documentație și dovezile ca propunerea respecta condițiile legale. Guvernul a făcut acceasi propunere, iar Iohannis l-a respins, din nou. Astăzi, trebuie să motiveze de ce.

În cazul ministerului Dezvoltării Regionale, Iohannis l-a respins prima data pe Ilan Laufer din motive de legalitate și pe Lia Olguta Vasilescu tot pentru că Guvernul a transmis propunerea fără sa demonstreze ca respecta condițiile din Constituție și lege. Premierul a propus-o, din nou, iar Iohannis a anunțat ca o va respinge și pe ea.

Șeful statului a cerut Guvernului sa vina cu alte propuneri care sa l convingă ca pot conduce bine ministerele.

Mai multe articole despre:
PSD miniştrii iohannis