MENIU

Daniel Constantin: Trebuie reactivată Comisia pentru REVIZUIREA Constituției

Președintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, consideră că trebuie "activată" cât mai repede Comisia pentru revizuirea Constituției, motivând că "sunt foarte multe lucruri care trebuie corectate", scrie Agerpres. 

"Trebuie să activăm cât mai repede acea comisie. Știu că la Senat s-au făcut deja anumite demersuri, dar trebuie să activăm cât mai repede Comisia pentru revizuirea Constituției. Ce se întâmplă cu România, vom avea în continuare această formă de republică sau, cred eu, este un moment în care procentul a crescut destul de mult în rândul populației în care aceștia se întreabă dacă rămânem la această formă sau trecem pe forma de monarhie constituțională? Cred că merită cel puțin o dezbatere extrem de importantă", a precizat Constantin după ședința Biroului executiv al partidului.

În opinia sa, trebuie să fie lămurită și forma de organizare administrativă.

"Rămânem cu forma de județe sau trecem la o formă simplificată de regiuni? Sub acest aspect, Comisia din Partidul Conservator, în cel mai scurt timp, probabil până săptămâna viitoare, va elabora punctul nostru de vedere, pentru că eu cred că trebuie să răspundem la toate aceste lucruri", a susținut liderul PC.

El a adăugat că PC intenționează să se adreseze în scris președinților celor două Camere cu privire la sistemul electoral în ansamblu.

 Mai multe pe Agerpres