MENIU

Daniel Constantin: O situație caraghioasă - un copreședinte cere retragerea funcțiilor celuilalt

Daniel Constantin a susținut, după decizia Biroului Politic Central al ALDE de a-i retage sprijinul politic, că este o situație caraghioasă, în condițiile în care un copreședinte cere retragerea funcțiilor celuilalt. 

Copreședintele ALDE a subliniat că decizia de astăzi a BPC al ALDE nu este una conformă cu statutul partidului, aceasta aparținându-i Congresului. 

"Astăzi s-a luat o decizie care nu e conformă cu statutul ALDE, o soluție ilegală. Congresul revocă sau sancționează președintele. Am văzut astăzi o continuare a abuzurilor care au început săptămâna trecută, când s-a stabilit data Congresului. Din păcate, aceste lucruri devin o obișnuință în ALDE. S-a luat o decizie care va fi înaintată președintelui PSD, Liviu Dragnea, și premierului Grindeanu. La ultima discuție pe care am avut-o cu Tăriceanu, mi-a cerut, în schimbul susținerii mele pentru anumite funcții, să renunțăm la cooptarea anumitor oameni în funcții de conducere, de exemplu a domnului Durbacă. Pun mai presus oamenii, nu funcția mea", a spus Constantin. 

Acesta este de părere că situația este una caraghioază, în condițiile în care un copreședinte cere retragerea funcțiilor celuilalt. 

"Am observat astăzi o altă față a lui Călin Popescu Tăriceanu. Am văzut mari carențe atunci când vorbim de caracter. Acum 2 ani, la începutul ALDE, Partidul Conservator a primit vizita lui Chițoiu și Tăriceau. Am crezut atunci că vor veni cu bune intenții, deși am fost avertizat că lucrurile nu vor evalua în direcția asta. Mai mult, am fost de acord cu propunerea domnului Ponta, ca domnul Tăriceanu să devină președintele Senatului, o funcție care aparținea Partidului Conservator. Au intrat în casa noastră, iar astăzi suntem într-o situație caraghioasă: ca un copreședinte să ceară retragerea din funcții a celuilalt copreședinte", a declarat Daniel Constantin. 

Copreședintele ALDE a explicat că problema nu a fost organizarea Congresului , ci "felul în care se iau decizii în ALDE". 

"Principala problemă pe care am avut-o nu era legată de organizarea Congresului, ci de modalitatea în care se iau decizii în ALDE. Nimeni, de exemplu, nu cunoaște secretarii de stat, oameni numiți pe prietenie, grade de rudenie cu domnul Tăriceanu. Am ajuns în situația în care Tăriceanu să ne scoată din casă. Nu mai vorbim de ținerea de cuvânt! Am avut o discuție de trei ore cu domnul Tărieanu în noiembrie anul trecut, în care l-am asigurat că nu am niciun fel de altă intenție, și el la fel, decât să formăm guvernul cu PSD. I-am spus atunci că o să avem probleme în această privință și l-am rugat să se consulte cu mine la luarea deciziilor. Din păcate, exact ce l-am rugat pe Tăriceanu să facă nu a făcut. Au fost discuții pe care le-a avut cu Dragnea înainte de a le pune pe masa comună și, în urma acelor discuții, s-a stabilit componența guvernului. Obiectivele pe care le-a avut țin cu totul și cu totul de alte resorturi decât cele politice pe care le-am discutat în interiorul ALDE. De atunci a pornit fisura între mine și Tăriceanu", a conchis Constantin. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Daniel Constantin copresedinte alde