MENIU

Vasile Dâncu a lansat cartea Politically (IN)CORRECT: Este scrisă cu disperarea că este ultima şansă

Vicepremierul Vasile Dâncu şi-a lansat, vineri, la Cluj, cartea "Politically (IN)CORRECT", pe care a descris-o ca fiind o carte a speranţei, a unei Românii posibile, când toţi trebuie să fim conştienţi că aveam o şansă de a ne reabilita în faţa României, având certitudinea că este ultima şansă pe care o avem. Dâncu a spus că în multe capitole ale cărţii se găseşte ideea care trebuie sa ne unească sau în jurul căreia să ne adunăm, ca să facem schimbarea necesară pentru viitor.

Cartea a fost lansată vineri, la Cluj, în ziua în care Dâncu a împlinit 55 de ani. Acesta a afirmat că a scris-o cu sufletul şi a inclus atât experienţa sa de sociolog, dar şi pe cea de om politic: 

"M-am bucurat sa am prieteni în jurul meu, să vin cu un copil de hârtie, cum a zis editorul, este o carte pe care am scris-o, am încercat un experiment pentru prima dată, am scris-o şi cu sufletul, dar si cu meseria mea de sociolog, este o cartea care face analiză sociologica, dar conţine experienţa mea de om politic, de intelectual, dar şi experienţa a mea de viata, să spun aşa. Este o carte despre o Romanie posibilă, pentru că dacă analizele ne duc uneori la tristeţe, aici, în multe capitole o sa gasiti si solutia, ideea care trebuie sa na uneasca sau in jurul careia sa ne adunăm, ca sa facem schimbarea. În fond, am vrut ca această carte să fie o carte a speranţei, a  ultimei şanse, eu cred că avem o ultimă şansă să ne reabilităm în faţa României, în acest an", a spus Dâncu.

Vicepremierul a mai punctat că România este o emoţie pentru noi, când de fapt, trebuie să fie un proiect, fără să ne mai aflăm, in situaţia omului care îşi iubeşte familia, dar care atunci când îşi ia salariul, merge la crâşmă: 

"Pentru că România este în acest moment o emoţie pe care o partajăm cu toţii, uneori cântăm cântece patriotice, dar nu ajunge să fie o emoţie, România trebuie să fie un proiect pentru noi. Ne aflăm in situaţia omului care isi iubeste familia, este incantat sa stea cu ei de sarbatori, dar cand isi ia salriul in loc sa ia cele necesare copiilor, se duce şi îşi bea banii la crâşmă".

Vasile Dâncu a mai arătat că dacă nu vom face ceva, să ne cutremurăm, să găsim soluţii împreună, România are şanse ca în viitor să devină tot mai mică, tot mai nesemnificativă, să fie părăsită de cea mai mare parte a populaţiei:

"România este un paradox, suntem o ţară liberă. Am putea sa sutinem o populatie de 80 de milioane de oameni, dar de fapt, importam 80% din hrană, asta este o risipă şi o ignoranţă din partea nostră. Cum spun şoferii, mergem cu frâna de mâna trasă. România este un fel  de societate fără însuşiri. România paradoxală care nu se ia în serios, pe sine. Ne uităm trişti la viaţa noastră care trece. Şi este o carte scrisă cu disperarea că este ultima şansă, că suntem in ultimul moment, că dacă nu ne vom cutremura, România are şanse ca în viitor să devină tot mai mică, tot mai nesemnificativă, să fie părăsită de cea mai mare populaţie", a mai adăugat vicepremierul.