MENIU

Dâncu, despre demisia lui Dragnea: A acţionat cu maturitate. Dar nu va ieşi din viaţa politică

Dâncu, despre demisia lui Dragnea: A acţionat cu maturitate. Dar nu va ieşi din viaţa politică

Invitat, marţi seara, la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere", sociologul Vasile Dâncu a vorbit despre demisia lui Liviu Dragnea, ca urmare a condamnării acestuia în Dosarul "Referendumul".

"Cred că Liviu Dragnea a acţionat cu maturitate, a reacţionat cu luciditate şi s-a retras, şi-a dat demisia din toate funcţiile. Asta nu înseamnă că va ieşi din viaţa politică. Cu siguranţă că va rămâne alături de partid şi va rămâne un sfetnic pentru toţi cei pe care... Unii i-a propus el, pe alţii i-a crescut el în partid. Cred că Dragnea va rămâne un partener pentru partid. Cu siguranţă că nu va accepta formalizarea unor funcţii care să fie împotriva a ceea ce a declarat el. Pentru că altfel devine din nou o ţintă pentru mass-media. Se va reitera ideea că Dragnea numai de formă se retrage... După părerea mea, a acţionat cu maturitate şi va acţiona în continuare aşa. Cred că va fi cinstit cu el însuşi şi înţelege că, pentru această perioadă, a fost un ţap ispăşitor, dar nu are rost să fie unul şi în viitor. Chiar dacă unii cu bună credinţă i-ar propune să rămână în partid, să-i dea chiar funcţii. (...) Nu este cazul pentru că el a înţeles sensul istoriei. Nu cred că va fi departe de politică, dar va face cred că ceea ce trebuie pentru stânga şi pentru o nouă viziune politică, dacă va fi solicitat", a declarat Vasile Dâncu, marţi seara, în emisiunea "Jocuri de putere".

Reamintim că judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat, pe 15 mai, la un an de închisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, care este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. DNA ceruse închisoare cu executare.