MENIU

Ceartă Vâlcov-Dăncilă. Consilierul premierul a plecat în concediu după discuții aprinse

Darius Valcov, consiler al premierului, ar fi luat decizia de a intra în concediu, joi, imediat după o discuție aprinsă cu Viorica Dăncilă, potrivit unor surse citate de money.ro.

Motivul disputei Vâlcov - Dăncilă ar fi că premierul s-ar fi hotărât să rămână în funcție deși Liviu Dragnea i-a cerut să amenințe cu demisia în CEx-ul PSD de vineri pentru a-i obliga, astfel, pe disidenți să facă un pas în spate, scrie money.ro.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea ar vrea ca la CEx să joace cartea pierderii guvernării pentru a-i aduce de partea sa pe liderii din teritoriu care-i cer acum demisia. 

Dezvăluiri din culisele PSD. Cum va încerca Dragnea să-i șantajeze, în CEx, pe liderii din teritoriu

Mai exact, el ar fi încercat s-o convingă pe Dăncilă să amenințe că demisionează de la conducerea Guvernului dacă el va fi înlăturat din fruntea partidului. Astfel, PSD ar pierde guvernarea exact cum s-a întâmplat în anul 2015 când Victor Ponta și-a depus mandatul.

De cealaltă parte, tabăra anti-Dragnea din PSD ar amenința, la rândul său, cu pierderea majorității din Parlament dacă actualul președinte al partidului rămâne în funcție.

Scrisoarea anti-Dragnea, peste 80 de semnături

Mai multe articole despre:
PSD CEX Vâlcov Dancila