MENIU

Dăncilă trimite Corpul de Control la TAROM și Ministerul Transporturilor

<p>Viorica Dăncilă, lansare candidatură la alegerile prezidențiale</p> <p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, consideră premierul Viorica Dăncilă.

Scandalul a început după ce Mădălina Mezei a fost demisă de la conducerea TAROM. Aceasta l-a acuzat pe Răzvan Cuc, ministrul interimar de la Transporturi, că i-a cerut să țină la sol avionele în ziua votării moțiunii de cenzură. După acuzațiile lui Mezei, Cuc a spus că aceasta minte. Surse Realitatea au declarat că, mulți dintre parlamentarii opoziției din provincie au aflat despre acest lucru și au pornit mai devreme cu mașinile spre București!

 

Un fost șef TAROM acuză: „Ministrul Cuc mi-a cerut să țin la sol avioanele în ziua moțiunii”

Mai multe articole despre:
Dancila