MENIU

Dăncilă, împinsă să candideze la prezidențiale. Scor dezastru pentru toți pesediștii sondați

Viorica Dăncilă este împinsă să candideze la prezidențiale, nu pentru că ar avea șanse, ci pentru că baronii se poziționează în lupta pentru șefia PSD. De altfel, toți pesediștii analizați în sondajul intern al partidului au un scor dezastruos. 

Viorica Dăncilă este împinsă de baroni să candideze la alegerile prezidențiale, potrivit unor surse din conducerea PSD.

Liderii județeni se gândesc mai puțin la viitorul partidului și mai mult la cine va pune mâna pe formațiune, după un eșec al Vioricăi Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale, premierul nu vrea să fie prezidențiabilul PSD și îl dorește, în continuare, pe Eugen Teodorovici.

Motivul este legat și de sondajele partidului, care nu sunt în favoarea premierului.

De altfel, scorul pesediștilor analizați în sondajul intern este dezastruos.  

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul

Surpriza sondajului e că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi. Dintre toţi candidaţii la prezidenţiale testaţi de PSD, în mod ironic, cel mai bun scor l-a obţinut rubrica „altul”: 30%, fără a fi indicată o persoană anume care să înglobeze cerinţele electoratului.

Pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului.

Mai multe articole despre:
PSD sondaj alegeri prezidenţiale Viorica Dăncilă