MENIU

Iohannis ține în șah Guvernul Dăncilă - CSAT, convocat pe 4 septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în şedinţă. Peste aproape două săptămâni, mai exact pe 4 septembrie, membrii CSAT vor discuta despre rectificarea bugetară propusă pentru instituţiile cu rol în securitatea naţională. Puţin cam târziu în raport cu dorinţele celor de la Palatul Victoria, care îşi doreau ca săptămâna viitoare să poată adopta în şedinţă de guvern rectificarea bugetară.

"Rectificarea este unul dintre cele mai importante proicte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de azi(joi - n.r.) Din păcate, preşedintele Româniai nu a găsit deschidere sau poate nu a avut timp să convoace CSAT pentru avizarea proiectului de rectificare. În aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de a cere preşedintelui României convocarea în regim de urgenţă a CSAT", a declarat Dăncilă în şedinţa de Guvern de joi, 23 august.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.