MENIU

Dăncilă și dezacordul: Fiecare dintre cetățenii acestei țări au dreptul la prezumția de nevinovăție

Vorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, referindu-se la condamnarea în primă instanţă a lui Darius Vâlcov, că nu a abandonat niciodată un membru al echipei sale care trece printr-un moment dificil. Prilej cu care  Dăncilă a făcut și un dezacord spunând: "Fiecare dintre cetatenii acestei țări au dreptul la prezumtia de nevinovăție". În această frază, verbul se acordă cu ”fiecare”, nu cu ”cetățenii”. Astfel, forma corectă era ”Fiecare dintre cetatenii acestei țări are dreptul„. 

Întrebată la sediul PSD dacă a luat o decizie în privinţa lui Darius Vâlcov, după decizia ÎCCJ de a-l condamna la opt ani de închisoare, Viorica Dăncilă a spus:

"Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil va fi alta. (...) Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru". 

Totodată, şefa Guvernului a precizat că va respecta prevederile Directivei europene care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală a instanţei.