MENIU

Dăncilă cere ,,pace politică și consens'' în timpul exercitării președinției Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a  prezentat în plenul reunit priorităţile preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Cu acest prilej, premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miercuri, în Parlament, partidelor din opoziție, ca pe perioada celor șase luni de zile în care România va exercita președinția Consiliului UE să existe o „pace politică și consens”.    

„Nu mai este loc de orgolii sau resentimente politice, de certuri sterile. Reiau apelul la pace politică, apelul la consens. Avem un proiect național care impune acest lucru. Vă cer doar decență în limbajul politic și reținere în această perioadă”, le-a transmis Dăncilă parlamentarilor.

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene.

Principalele provocari ale României în perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului UE sunt legate de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, să gestioneze ieşirea Marii Britanii din UE şi să realizeze Cadrul financiar multi-anual post 2020