MENIU

Dăncilă: ”Ceea ce face Iohannis este un simulacru de dezbatere. Dacă el spune că sunt nepregătită..."

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susține că președintele Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci doar o discuție cu cei care-i sunt favorabili.

Dăncilă a declarat că va analiza şi va decide, împreună cu cei din echipa sa de campanie, dacă va merge sau nu la dezbaterea pe care o organizează marţi Klaus Iohannis şi PNL.

”Ceea ce face domnul Iohannis este un simulacru de dezbatere. O dezbatere înseamnă și participarea contracandidatului, o dezbatere nu presupune invitarea doar oamenilor favorabili.

Nu poți să spui că intră doar ăla, ăla și ăla. În momentul în care faci o dezbatere lași toată presa să intre și cei favorabili și cei care-ți sunt împotrivă, pentru că asta înseamnă democrația.

Dacă ar exista o dezbatere, acest lucru ar arăta care este mai bun. Dacă dânsul spune că nu sunt pregătită, dacă cei din jurul lui spun că nu sunt pregătită, atunci ar trebui să accepte această dezbatere, pentru că ar avea de câștigat, nu de pierdut.”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.

Întrebată dacă va merge să forţeze intrarea la Biblioteca Centrală Universitară, unde va avea loc dezbaterea PNL, Dăncilă a spus: "Nu mă vedeţi pe mine înbrâncindu-mă cu cineva, sau lucruri de genul acesta, pentru că eu întotdeauna am respectat, pentru că ştiu că respectul impune respect".

Ea a adăugat că ar fi fost normal ca în această campanie electorală să fie organizată o dezbatere la care să participe ambii candidaţi din turul al doilea.

"Important este că această dezbatere arăta ce a făcut sau ce nu a făcut Klaus Iohannis în cinci ani de mandat, ce a făcut Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier şi puteam fiecare dintre noi să arătăm cu ce proiect venim în faţa românilor şi să răspundem întrebărilor de la presă, nu în mod limitat, tuturor celor prezenţi, pentru că aşa este normal" a afirmat ea.

Mai multe articole despre:
viorica dăncilă klaus iohannis