MENIU

Dan Vasile Mihale: PSDragnea vrea să introducă, din nou, cenzura în presă

Dragnea, marioneta unor forțe și interese obscure

După ce a interzis Realitatea TV la congresul de la Sala Palatului, locul în care se desfășurau pe vremuri toate plenarele și congresele Comitetului Central al PCR, PSDragnea a mai repurtat o victorie contra statului de drept: a reușit, prin interpuși, să pună botniță unor jurnaliști ostili actualei puteri. 

În ceea ce privește interdicția impusă Realitatea TV, pe motiv că nu mai există spațiu pentru amenjarea unui mini-studio, trustul a ieșit, grație amatorismului aparatului de propagandă al PSD, mult mai întărit. Adevăratul spectacol a fost afară și nu înauntru, unde liderul suprem era ovaționat la scenă deschisă.

,,Tot răul spre bine'', cum se spune în popor. Realitatea TV a respirat aer curat într-un spațiu liber de neocomunism, devenind astfel singura televiziune din România care își permite, în ciuda numeroaselor piedici politice, să rămână obiectivă și imparțială.

Când se vorbește despre Realitatea TV, liderii coaliției majoritare invocă doar insolvența, dar uită că aceste datorii au fost acumulate de foștii acționari care au jucat în favoarea lor. Obiectivul acestei nefericite coaliții, care aruncă țara în haos, este unul singur: să introducă, din nou, cenzura în presă. Acești lideri, conjuncturali și low profile, nu suportă să fi criticați, ci doar adulați. De ce vă amintește asta?

Din nefericire, uneori, reușesc să pună botniță presei. Nu o fac liderii din eșalonul întâi, ci băieții buni la toate, interpușii. Exemplul cel mai recent este lovitura dată HotNews, care în urma schimbării acționariatului(potrivit unor surse din piață), a pierdut doi dintre jurnaliștii care nu dedicau ode actualei puteri.

Poate vă întrebați de ce atacă Dragnea presa prin interpuși. Dintr-un simplu motiv: PSDragnea atacă tot ce nu controlează. Și ce nu controlează în acest moment: o mică parte a presei, justiția și SRI. Atacul concertat la adresa justiției a făcut deja înconjurul lumii, încercarea de revocare a șefei DNA a făcut să curgă râuri de cerneală. Suntem la un pas de o redutabilă dictatură.

Principalii lideri ai coaliției sunt într-un permanent război cu justiția. Au declarat război și presei și au încercat să discrediteze activitatea serviciilor. Orice insulă de normalitate devine o insulă ,,Belină''.

Mai multe articole despre:
justiţie PSD presă atac cenzură Dragnea