MENIU

Dan Vasile Mihale: Marea surpriză de la Congresul extraordinar al PSD

Marea ,,surpriză'' de la Congresul extraordinar al PSD este că Dragnea va fi reales, fără nici o emoție, președinte al partidului. Se va striga de trei ori ,,Ura!''. Cei mai în vârstă știu unde bat, iar mass media obedientă actualei puteri va titra triumfătoare: Dragnea, reales la al x-lea congres.  Istoria se repetă. Ne întoarcem de unde am plecat: la partidul stat și la omul partid.

Congresul extraordinar, convocat de însuși Dragnea pentru reconfirmarea în funcție, vine într-un moment delicat pentru România. Ce mai înalți oficiali europeni ne arată cu degetul, tot mai critic,  pentru LEGILE JUSTIȚIEI, pentru încercarea de revocare a șefei DNA, dar și pentru,, țopăiala guvernamentală''. De ce avea nevoie Dragnea de o reconfirmare în funcție? Pentru că începuse să-și piardă credibiliatea în partid după răsturnarea lui Grindeanu și demisia lui Tudose. Partidul a rămas însă strâns unit în jurul liderului, situație pe care o anticipam, atunci când am spus că unitatea este cel mai mare atu al PSD.

Guvernarea PSD seamănă, în linii mari cu ,,Declarația 600''. A fost, a dispărut și a revenit într-o altă formă.  Nu există nicio viziune în niciun domeniu vital. Toate măsurile sunt luate pe genunchi, fără studii de impact.  Programul guvernamental a fost gândit de un om cu mintea pe dos și care este la un pas să intre în pușcărie. Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, spre exemplu, a diminuat salariile a mii de oameni, în primul rând din rândul bugetarilor și a complicat situația a mii de angajatori din mediul privat. Pentru PSD nu a contat. Principala problemă a PSD este justiția.

Revocarea șefei DNA a fost instrumentată chiar de Dragnea, care a vrut să dea satifacție colegilor de partid cu probleme în justiție. Scandalul Cosma - DNA a fost pus la cale de susținătorii penali și cu mulți bani ai actualei puteri. Lui Dragnea nu-i pasă decât se sine. Liderul care cere reconfirmarea în funcție vrea să-și salveze pielea. După condamnarea din dosarul Referendumului, actualul președinte al PSD a înțeles că nu poți să scapi de brațul lung al legii. De accea a apelat, inclusiv, la așa-zisul stat paralel, pe care îl clamează.

Revenind la Congresul extraordinar al PSD, cu excepția faptului că se creează o funcție de prim vicepreședinte pentru doamna Dăncilă, evenimentul în sine este, un pas uriaș pentru Dragnea, dar unul nesemnificativ pentru țară. Baronii nu vor mișca în front pentru că, în urma modificării Codului fiscal au primit bani mai puțini de la buget, banii pe care deja i-au tocat pe salarii, sunt dependenți de rectificarea bugetară, iar pâinea și cuțitul se află la Dragnea. Așa că, Dragnea va fi reales în funcție.

Mai multe articole despre:
PSD congres surpriză Dragnea baroni