MENIU

Dan Vasile Mihale: Mai prinde Dăncilă ,,twenty-twenty'' (2020) la Palatul Victoria?

Liviu Dragnea, cel mai slab președinte PSD, potrivit sondajului Realitatea.net, vrea să o mențină în funcție pe Viorica Vasilica Dăncilă până în ,,twenty - twenty'' 2020, din motive pe care doar domnia sa le știe. Percepția generală este că nimic nu o recomandă pentru această funcție, poate doar cele 40 de gafe, contabilizate de opoziție, care ar putea să-i aducă un trofeu precum ,,Zmeura de Aur" (opusul Premiilor Oscar, cu care sunt premiați cei mai slabi actori, scenariști, compozitori și regizori).

Ultima gafă a premierului Dăncilă, poate și cea mai gravă, deoarece periclitează relațiile diplomatice cu Muntenegru, a redeschis discuția despre competențele doamnei Dăncilă. Mai mulți lideri ai opoziției și personalități ale vieții publice i-au cerut, din nou, demisia. Nicio reacție de la Palatul Victoria, dar nici de la păpușarul șef. 

Dragnea a admis că Daea a comis o gafă impardonabilă când a comparat incinerarea porcilor cu atrocitățile de la Auschwitz și că a jignit poporul evreu, dar nu a scos nicio vorbă despre gafa grosolană a pseudo-premierului Dăncilă, care a confundat capitala Muntenegru, Podgorica, cu capitala din Kosovo, Pristina. Pot înțelege tăcerea lui Dragnea. Dăncilă nu este la prima gafă. În șase luni de mandat a comis 40 de gafe, potrivit liberalului Ovidiu Raeţchi. De fapt, doamna Dăncilă nu a gafat decât atunci când a tăcut. În șase luni de mandat, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a apărut doar la televiziunile de casă, unde a mers însoțită de sufleorul Anca Alexandrescu.

Dragnea a tăcut până acum și bine a făcut. Portavocile servile nu s-au abținut și au calificat gafa drept "incident minor", care a fost exagerat de "propaganda de dreapta" din România și de mass media ostilă puterii. Înțeleg frustrările din PSD. Cred că unii pesedișiti, care mai au încă o urmă de moralitate, au realizat, în sfârșit, că nu sunt foarte populari, iar asta se vede și din mesajele manifest #guraPSD.

Gafa doamnei Dăncilă nu a scăpat nesancționată nici de presa din Muntenegru, care a relatat cu seriozitate scăparea premierului român. Cotidianul Vijesti din Muntenegru a titrat sobru: "Gafă a premierului român la Podgorica: Mă bucur că sunt în Pristina..."

Dacă ar avea o brumă de onoare, doamna Dăncilă ar demisiona imediat. Nu o va face, însă, din cel puțin două motive. În primul rând, beneficiază de tot sprijinul lui Dragnea, care nu are înlocuitor pentru Dăncilă. Niciunul din locotenenții săi nu își dorește postul. În al doilea rând, doamna vrea, după cum a declarat recent, să rămână în funcție cel puțin până în ,,twenty - twenty''(2020) și nu vede, niciun motiv ca să demisioneze, cel puțin așa a răspuns, de fiecare dată, când i s-a cerut demisia.

Ce vede și ce nu vede doamna Dăncilă se vede cu ochiul liber. No comment! 

Mai multe articole despre:
demisia Dancila twenty -twenty