MENIU

Dan Vasile Mihale: Iohannis, blat cu Dragnea

Iohannis vs Dragnea

Iohannis, președintele cu reacție întârziată, dezamăgește din nou. De data asta pentru evidentul blat cu Dragnea. Iohannis a semnat, joi seară, decretele de numire a lui Daniel Suciu în funcția de ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc în funcția de ministru al Transporturilor, chiar în ziua în care interimatele la cele două ministere expirau. CV-urile candidaților nu au mai contat. Nu a contat nici faptul că în octombrie 2017 semna, la solicitarea PSD, decretul de revocare a ministrului Răzvan Cuc. Dar să vedem ce contează cu adevărat pentru președinte.

Iohannis a refuzat de patru ori să numească oamenii propuși de premierul Viorica Dăncilă. Inițial, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă pentru preluarea Transporturilor, iar Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. Apoi, Lia Olguța Vasilescu a fost nominalizată la Dezvoltare, iar Mircea Drăghici pentru Transporturi. Jocul a durat trei luni. Răstimp în care PSD l-a acuzat, în mod repetat, pe Klaus Iohannis că blochează activitatea guvernului. Iohannis nu bloca însă nimic. Urma un plan bine pus la punct de jupânul Dragnea, rivalul convenabil la alegerile prezidențiale din 2019.

Retragerea forțată a Olguței Vasilescu din cursa pentru Dezvoltare  a rezolvat problema. Asta era și miza jocului. Dragnea nu o dorea pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare, iar Iohannis i-a făcut jocul. De ce? Pentru că este mânat doar de interese personale. Obținerea unui nou mandat de președinte și îngroparea dosarului în care familia Iohannis este acuzată a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

A fost un ,,joc în doi'', cum spune  fostul președinte Băsescu, un joc în care miza nu era la vedere. Deși putea respinge, încă o dată, propunerea PSD, invocând tocmai faptul că tot la solicitarea PSD a semnat, în octombrie 2017, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, nu a făcut-o. Este evident de ce...

Blatul îl includea, probabil, și pe Mircea Drăghici, trezorerierul PSD, respins pentru portofoliul de la Transporturi, pe motiv că ar avea dosar, dar recuperat pentru șefia Autorității Electorale Permanente tocmai în anul în care se organizează și alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. 

Vai de ,,țara lucrului bine făcut'', domnule Iohannis! 

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
Dragnea iohannis