MENIU

Dan Vasile Mihale: Dragnea a plonjat din statul paralel în realitatea paralelă

Ultimele apariții televizate ale liderului PSD, Liviu Dragnea, au ieșit din orice tipar normal. Omul minte cum respiră. Se victimizează excesiv și inventează povești halucinante. Face comparații deplasate și emite judecăți de valoare, după propria lui valoare. Acest gen de comportament servește mănușă ca material didactic la facultățile de profil.

Dragnea și-a dat arama pe față! Este un mare mincinos, ca să fiu elegant, un om dușmănos și fără scrupule. Multe dintre adjectivele cu care își "gratulează" adversarii politici îl definesc cel mai bine pe el. 

După baia de huiduieli de la Iași și Galați, liderul suprem și-a pierdut cu totul busola. Într-o ofensivă mediatică fără precedent, Dragnea a scos de la naftalină povestea cu atentatorii de la Athenee Palace și și-a ascuțit atacul la adversarii politici și la protestatarii anti-PSD. Iohannis a devenit suma tuturor relelor, la fel ca și votanții altor partide.

După principiul său călăuzitor "cine nu este cu noi este împotriva noastră", Dragnea a comparat mitingurile anti-PSD cu acțiunile "Cămășilor negre din Germania anilor '30". Uriașă gafă! Organizația paramilitară "Cămășile negre" a fost înființată de Mussolini și a folosit-o ca instrument de represiune de stat pentru a zdrobi mișcarea socialistă. Și nu este prima gafă de acest gen. Și la Iași a încurcat anii de domnie ai lui Ștefan cel Mare cu numărul bătăliilor purtate.

Sigur, nu este un capăt de țară că liderul PSD încurcă datele istorice. Grav este că omul este un mare ipocrit. Se laudă că  a dus o muncă de lămurire foarte intensă cu simpatizanții PSD ca să nu riposteze la manifestațiile anti-PSD, în condițiile în care chiar el a rispostat cu replica "nimic ești tu" când i s-a reproșat că nu a făcut nimic pentru români.

Singurul lucru cu sens făcut, în ultimele zile, de Dragnea este că a promis ambasadorului Palestinei la București că nu mai mută ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Rămâne însă de văzut dacă își respectă promisiunea... Gestul este oricum tardiv și vine după avertizările directe ale țărilor arabe.

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
Dragnea