MENIU

Dan Vasile Mihale: De ce se ascunde PSD în spatele Centenarului

Pesediștii au găsit, în sfârșit, un scut emoțional după care să se ascundă pentru toate greșelile și fărădelegile pe care le comit: anul Centenarului. Deși între PSD, urmașul direct al PCR, și Marea Unire nu există nicio legătură directă, puterea actuală și-a pus la butonieră și acest eveniment. Ce ironie tristă. Un partid care seamână doar ură și acoperă violența se asociază cu Marea Unire de la 1918.

Poate că unii dintre străbunicii actualilor activiști PSD au fost implicați cumva în evenimentele de la 1918, dar asta este o altă treabă și nu justifică, sub nicio formă, cererea, impertinentă, a actualilor politruci pentru CLEMENȚĂ  în numele Centenarului. De ce ar avea țara clemență pentru o șleahtă de impostori, care s-a insinuat ca o caracatiță în măduva societății până la nivelul deconcentratelor? PSDragnea a penetrat până și managementul grădinițelor. Este în tot și în toate și se vede. 

În logica strâmbă a PSD, violența Jandarmeriei a fost legitimă, discursul doamnei Carmen Dan în fața Parlamentului fiind elocvent în acest sens, modelarea Justiției după chipul și asemnărarea penalilor din arcul Puterii a fost justificată, iar micile și mari greșeli din actul de guvernare au fost firești. După principiul ,,numai cine nu muncește nu greșește'' , PSD a muncit, din greu, ca să ne scoată de pe traseul euroatlantic.

Au jignit partenerii strategici și marile cancelarii ale lumii, iar în plan intern au distrus orice urmă de democrație. Au transformat România într-un stat polițienesc, înființând, din bani publici, mici armate în subordinea baronilor locali (primari de sector și municipii). Au legiferat, în disprețul legii, ignorând orice avertisment democratic al Opoziției, și au guvernat haotic, promovând acte normative cu efecte dezastruoase pentru economie. Au intoxicat, la propriu și la figurat, oponenții politici și au instalat în funcții oameni mediocri, frustrați, fără scrupule, plini de ură, cu mult tupeu și de o aroganță ieșită din comun.

Mulți dintre aleșii PSD sunt invizibili. Unii dintre ei au reușit în doi ani de mandat doar ,,performanța'' de a arbora câteva steaguri cu Centenarul. Este obsesivă povestea asta la PSDragnea. Centenarul și statul paralel, cu asta merg pânâ în pânzele albe, adică până la alegerile din 2020, când votanții lor pauperi și cu educație precară îi vor vota din nou, pentru că, nu-i așa, românul nu învață niciodată din greșeli.

Tenacitatea PSD în ceea ce privește logica absurdului în relația cu cetățenii nu se oprește însă aici. Harul divin al corifeilor pesediști a alterat până și actul educațional. În manualele tipărite de guvernarea PSD-ALDE numărul ,,12'' este mai mare decât ,,16'' iar ficatul a luat locul inimii. ,,Curat-murdar'', vorbea lui nenea Iancu. Ăsta o fi, probabil, și motivul pentru care PSDragnea nu are are prea multă inimă nici măcar pentru votanții săi.

Revenind însă la tema Centenarului, confiscat, într-un mod grețos, de camarila PSD-ALDE, mă întreb, retoric: de ce nu cere PSD să manifestăm clemență și față de așa-zisul stat paralel, pe care beneficiarul Liviu Dragnea îl clamează cu furie?

Mai multe articole despre:
PSD Centenar orice clementa