MENIU

Dan Vasile Mihale: De ce insistă Dragnea cu tentativa de lovitură de stat și amnistia

A trecut deja o lună de la violențele din 10 august și nu avem nici măcar o demisie de onoare. O lună de minciuni și declarații halucinante. Ultima, aparținând șefului PSD, frizează ridicolul, ca să fiu elegant. Deși rămâne la scenariul inițial, ''tentativă de lovitură de stat'', Dragnea introduce o nuanță nouă: finanțarea externă a protestelor. Este de-a râsu-plânsu! În rest, multe laude la adresa Jandarmeriei, care ,,a acționat corect'', și la adresa doamnei Carmen Dan. Dar să vedem de ce insistă Dragnea pe acest scenariu. 

Printr-o intoxicare ordinară, demnă de oprobriu, Dragnea vrea să legitimeze intervenția în forță a Jandarmeriei. Pentru asta are însă nevoie de un motiv foarte solid. Nu o să recunoască niciodată că huliganii au fost plantați în piață pentru a justifica "mineriada jandarmilor", așa că a inventat povestea cu forțele oculte finanțate din exterior, care ar fi vrut, vezi Doamne, să ocupe Palatul Victoria. Peste încă o lună, o să aflăm, probabil, că guvernul PSDragnea a fost ținta extratereștrilor. Și ar fi mai verosimil, pentru că Guvernul Dăncilă nu pare să fie ancorat pe Terra.

Aflarea adevărului despre violențele din 10 august nu a fost și nici nu este pe agenda PSDragnea. Fostul baron de Teleorman nu ar fi dezgropat acest subiect, dacă nu ar fi fost stârnit de doamna Firea, căreia i s-a trezit brusc conștiința că acolo a fost ceva necurat. Sigur că fost ceva necurat, dar adevărul nu va ieși la iveală sub guvernarea PSDragnea. Tot ce iese la iveală sunt animozitățile din PSD, iar subiectul amintit servește ca pretext de gâlceavă între cei care vor să se salveze politic. 

Unii s-au grăbit deja să anunțe o mare schismă în PSD, deși masa critică din jurul doamnei Firea nu este suficient de puternică pentru a genera un tsunami. Este adevărat că unii au început să-i sufle tot mai tare în pânze, dar tot nu este suficient. Dragnea rămâne o nucă tare, atâta timp cât are sprijinul baronilor, legați ombilical de el până la promovarea amnistiei. Deznodământul este însă aproape. Următorul Comitet Executiv al PSD va cerne apele. Ori Firea, ori Dragnea.

Dragnea anunță, de două săptămâni, că doamna Dăncilă a fost însărcinată să rezolve problema, dar nu se întâmplă nimic. Așa că aruncă o nouă fumigenă pe piață: Maior ar putea fi responsabil de actualul război din PSD. Puțin probabil. Nici măcar Dragnea nu crede asta. El știe tiparul după care funcționează așa-zisul stat paralel. A fost beneficiarul acestuia. Prioritatea lui Dragnea nu este însă statul paralel, ci amnistia.

Dacă Dragnea nu promovează actul normativ, până la următorul Cex al PSD, va fi executat de baroni.

 

Detalii pe Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
lovitură de stat Dragnea amnistia