MENIU

Dan Vasile Mihale: Când a început PSD să zămislească monștri

Pictorul Francesco Goya spunea că ''somnul raţiunii naşte monştri''. Parafrazându-l pe Goya, am putea spune că şi ''somnul naţiunii naşte monştri''. ''Deja este o realitate că monştrii au început să atace oraşele, că dinozaurii prind viaţă, că tot mai multe ţări intră în colaps economic. Din păcate, multe popoare mai hibernează. Încă nu s-au trezit din somnul la care le-a condamnat comunismul. Germenii apariţiei de noi monştri sunt evidenţi'', scria inspirat poetul Dumitru Delcă . Mesajul poeziei sale ,,Trezeşte-te, naţiune''este mai actual ca oricând. Mai cu seamă în actuala conjunctură politică.

România a ajuns, din nefericire, să fie condusă de lideri penali. Știu că îi deranjează foarte tare această etichetă! Ăsta este și motivul pentru care o să îi numesc, în continuare, la fel. Ei ne fac proști, noi îi facem penali. Echitabil. Nu-i așa?

În cele ce urmează am să trec în revistă, episoadele care au marcat evoluția PSD și cum a ajuns actualul partid de guvernământ să zămislească monștri și la propriu și la figurat.

Primul președinte toxic al partidului, care a renăscut precum pasărea Phoenix din cenușa PCR, a fost Ion Iliescu. De numele său se leagă dosarul revoluției dar și cel al mineriadelor. Este primul lider postdecembrist care a ieșit, public, să mulțumească minerilor că au schingiuit ,,golanii'' și alte sute de oameni care luptau pentru libertate. 

I-a urmat Adrian Năstase, un erudit cu pedigree, căsătorit, de două ori, cu beizadele unor fruntași comuniști. Educația l-a ajutat să-și creeze o imagine de lider cu greutate. Sub Adrian Năstase s-au întâmplat lucruri cruciale pentru România. S-au pus bazele celor două parteneriate strategice cu NATO și UE. Adrian Năstase a ieșit însă din viața publică pe ușa din dos. A fost condamnat pentru corupție, a avut o tentativă de sinucidere și a mers la pușcărie. 

A urmat era Geoană, poate cea mai curată din istoria PSD. Un politician de salon, bine văzut la Washington, dar care a căzut în plasa controversatului afacerist Sorin Ovidiu Vîntu, aflat și în acest moment în pușcărie. Un lider de paie, au spus unii, care primea și cadouri de la Vanghelie, condamnat și el pentru corupție.

După Geoană, a venit Ponta, alias ,,Micul Titulescu'', crescut la umbra bardului Năstase. A demisionat în urma tragediei de la Colectiv și după ce protejatul său Nicolae Bănicioiu, la acea dată minsitru al Sănătății, a mințit o țară întreagă, cu o nerușinare criminală, că poate asigura, în țară, salvarea răniților de la Colectiv. Aceștia au murit cu zile în spitalele insalubre din România. Nu a plătit nimeni. De ce oare?

Și, în fine, cea mai neagră perioadă a PSD a început odată cu înscăunarea lui Dragnea, baronul de Teleoroman, care a propulsat în Guvernul României niște marionete cu probleme penale, NERECOMANDATE democrației, și  care  reușit în doar un an de la preluarea puterii să trântească două guverne instalate de el însuși, unul chiar prin moțiune de cenzură. 

De ce am trecut în revistă aceste momente? Pentru a vă arăta, în primul rând, că PSD zămislește monștri și că în lunga sa istorie, dacă luăm în calcul și istoria comunistă, s-a situat, prin liderii săi, deasupra legii.

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea monştri proşti penali