MENIU

Dan Vasile Mihale: Acoperiții, descoperiții și ipocriții din presă

Presa, la fel ca și societatea românească, urmează o traiectorie bolnăvicioasă. Sunt vinovați, în egală măsură, atât patronii din media, cât și jurnaliștii care sunt complici la jocurile acestora. La fel de vinovat este și publicul care, în ciuda declarațiilor ipocrite, are un apetit debordant pentru conținutul low profile. În fond, și media este o piață unde cererea se întâlnește cu oferta. Asta se cere, asta se dă. Așa că nu este de mirare că în acest marasm nereglementat excesele sunt la ordinea zilei.

Luni, o publicație tabloidă, nu merită să o nominalizez, anunța ipocrit că a decis, după lungi deliberări, să facă publică o informație care ține de viața privată a premierului Dăncilă. Nu înțeleg ce scop a avut demersul jurnalistic, dar dacă este adevărat că premierul Dăncilă a înfiat, în urmă cu 29 de ani, un copil dintr-o familie nevoiașă merită toată stima. Asta demonstrează că este un om bun. Nici nu am bănuit-o că nu ar fi. Față de alții din familia sa politică, care transpiră ură prin toți porii, Viorica Vasilica Dăncilă pare un om cumsecade. Eu nu judec omul, ci premierul, omul politic, iar Viorica Vasilica Dăncilă merită să fie criticată pentru că a acceptat să fie cârpa lui Dragnea, un politician de mucava care se simte în siguranță doar sub fustele femeilor.

Dragnea știe că femeile sunt mai loiale decât bărbații și profită din plin de asta. Asta nu l-a împiedicat însă să le sacrifice, când a fost cazul. A câștigat Primăria Capitalei cu Gabriela Firea, iar când aceasta nu i-a mai făcut jocurile i-a tras covorul de sub picioare. Firea a premeditat însă asta, deoarece și-a dat seama că loialitatea față de un om cu probleme în Justiție este periculoasă. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au trăit pe propria piele asta, când li s-a cerut socoteală la DNA în dosarul Belina. 

Dragnea nu a făcut excepție nici când a fost vorba de mama propriilor săi copii. Bombonica Prodana a fost la un pas să fie condamnată în doarul angajărilor fictive de la Teleorman. Femeia a mirosit însă capcana și a plătit prejudiciul din dosar, dar nu l-a recunoscut. Ciudată treabă! 

În materialul de față nu este însă vorba despre Dragnea, ci despre mass media, care urmează aceeași traiectorie bolnăvicioasă ca și societatea românească. Cu acoperiți, descoperiți și ipocriți, presa se îndrepată, încet, dar sigur, către dezastru. Și asta pentru că, în 29 de ani de la revoluția din decembrie, niciun acoperit nu a fost descoperit...

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
presă acoperiții descoperiții