MENIU

Dan Tapalagă, prima reacţie după acuzaţiile EVZ, privind accesul său la arhiva SIPA

Dan Tapalagă a postat pe pagina sa de Facebook o reacţie la articolul din Evenimentul Zilei, în care este acuzat că a intrat cu Monica Macovei, noaptea, în arhiva SIPA, plecând cu un registru. Tapalagă dezminte informaţiile şi spune că a asistat într-o singură seară la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. "N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata", a mai scris Tapalagă. 

Redăm, în continuare, precizările lui Dan Tapalagă: 

"Sunt ultimele precizari pe care le voi face pe tema arhiva SIPA. Tot ce am avut de spus, am spus deja acum o saptamana. Acum nu fac decat sa reiau precizarile si sa clarific niste aiureli vehiculate de Andronic&Basescu. Vad ca insista, se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Ti-am tot explicat, Dane, de ce te prefaci ca nu pricepi. Cand ne vom judeca noi, exista o buna posibilitate sa zaci inchis, condamnat intr-unul din cele trei dosare (trei pana acum). Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare, la fiecare termen de judecata. E un rasfat pe care ti-l vor oferi oricum Danilet si Macovei. Eu nu voi fi atat de generos, la cate porcarii, ineptii, minciuni ordinare, calomnii si injurii ai ventilat in ultimele zile.

Repet si subliniez:

- Am asistat la intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata. A se vedea pe larg articolul meu din 24 mai (Cum am asistat la masuri de securizare a arhivei SIPA) 
- Totul a durat maxim o ora, in prezenta conducerii SIPA, in nici un caz sase. Pur si simplu nu aveam ce face sase ore, era o vizita inopinata pentru a verifica o informatie referitoare la posibile actiuni de distrugere a arhivei. S-au sigilat niste intrari, aia au balbait niste explicatii si toata lumea s-a carat acasa exact asa cum a venit. 
- Exista un proces verbal semnat de toti cei prezenti in seara respectiva. Documentul poate fi cerut, consultat si acolo scrie exact ce s-a intamplat, cat a durat etc. 
- Nici ministrul Macovei, nici eu n-am plecat cu vreu registru, document, CD sau capat de hartie din arhiva SIPA. Este o aberatie si o inventie usor de demontat. Din nou, exista un proces verbal in care s-a consemnat tot ce s-a intamplat. 
- Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o. 
- A existat separat o actiune de sigilare a tuturor fisetelor din minister, repet, din cadrul ministerului nu din alta parte, in cadrul procesului de predare - primire. Aceasta actiune absolut fireasca, obligatorie pentru orice ministru responsabil care preia un minister de importanta justitiei, n-are nici o legatura cu arhiva SIPA. Mai ales cand noua putere se instala dupa o putere corupta si abuziva, pe care Dan Andronic o slujise in calitate de consultant al fostului premier Adrian Nastase, platit regeste la fel ca acum, sa abureasca publicul cu tot felul de diversiuni", a scris Dan Tapalagă.