MENIU

DAN TAPALAGĂ, prima reacție după dezbaterea PONTA-IOHANNIS

Dan Tapalagă a scris într-un editorial că a doua confruntare dintre  Ponta și Iohannnis s-a terminat cu un avantaj penru Iohannis,  care a știu să folosească cea mai mare vunerabilitate a PSD: corupția din partid.

”A doua dezbatere intre candidatii la presedintie organizata miercuri seara de B1 TV s-a finalizat cu un usor avantaj pentru Klaus Iohannis dupa prima runda pierduta dezastruos la Realitatea TV in fata lui Victor Ponta. De aceasta data a exploatat corect cea mai mare vulnerabilitate a contracandidatului sau: coruptia din PSD. A ilustrat-o inspirat cu prezentarea fotografiei marite a grupului de pesedisti, in frunte cu Ponta si Nastase, protestand la Pitesti in apararea baronului Nicolescu.

A propus ceva imposibil de acceptat de Ponta - respingerea in regim de urgenta a initiativei de amistie si gratiere - dar extrem de relevant pentru a sublinia dependenta liderului PSD de o cohorta de penali mari si mici. S-a prezentat, in fine, pregatit, dar i-a lipsit din nou anvergura, privirea de sus, capacitatea de a pleca de la detalii concrete si relevante pentru a ajunge ulterior la o problema majora si sa o defineasca in clar.

Nu-i suficient sa insiri o pe o lista nume nesfarsite de cercetati penali din PSD, desi a fost o idee simpla si eficienta. Nu-i destul sa-i amintesti lui Ponta ca tata socru e cercetat alaturi de Hrebenciuc intr-un dosar de retrocedari ilegale, cu toate ca asta se cerea subliniat mai apasat.

Cazul arata infricosator, cu peste 40 de mii de hectare de padure vizate de furt si prejudiciu imens, de 600 de milioane de euro. Aceste detalii meritau scoase cumva mai bine in evidenta. Dupa prezentarea cazurilor particulare Iohannis mai avea de facut pasul de presedinte: ce inseamna toate acestea pentru Romania? De ce Ponta si PSD aduc saracie pentru pensionarii si bugetarii pe care pretind ca-i apara, de ce sunt un pericol pentru democratie, cum a ajuns un sistem de tip mafiot sa captureze statul etc. Ce riscuri e prezinta un stat captiv, condus de un partid putred, in contextul asaltului Rusiei asupra Europei de Est? Etc, etc. Doar asa reusea sa se ridice cu adevarat peste contracandidat, sa-l domine desfasurand publicului o panorama mai larga a amenintarilor rezultate din coruptia PSD.”

Mai multe pe hotnews.ro