MENIU

Dan Tapalagă: Ponta și Băsescu nu dau doi bani pe independența justiției

Editorialistul de la Hotnews scrie despre bilanțul celor trei ani de guvernare Ponta.

"Culmea e ca atat Ponta, cat si Basescu nu dau astazi doi bani pe independenta justitie, cand rude sau apropiati de-ai lor sunt sub anchetele procurorilor. In realitate, cei doi fac astazi front comun impotriva ei, folosind aceleasi cuvinte si idei (Detalii aici).

In cazul de fata mai avem de-a face cu ceva insuficient subliniat: cu un discipol si un maestru. N-as dori sa elaborez prea mult, insa acestea sunt singurele produse politice lasate mostenire de Basescu: Udrea si Ponta. Ii leaga atat de multe, incat sunt sigur ca doar ei si alti cativa inteleg perfect fraza de mai sus. Nu e cazul sa dezvoltam aici subiecte altfel simpatice: cum s-a implicat Basescu in sustinerea lui Ponta pentru a fi ales in fruntea PSD, cum l-a ajutat cu televiziunea pe amicul Ghita, legaturie avocatului Ponta cu familia Cocos sunt deja notorii etc.

In treacat fie spus, nu-mi pasa ce spun habotnicii si jurnalistii tinuti in colivia de aur a politicienilor. Sunt perfect imun la injuraturile lor.

Insa daca tot discutam despre aniversarea lui Victor Ponta, ar merita spuse inca doua-trei cuvinte. Fostul presedinte Traian Basescu a restabilit, luni seara, adevarul despre cine a dat guvernul Boc jos in aprilie 2012. "Nu Oprea a dat jos guvernul Ungureanu, el a fost corect. Mihai Razvan Ungureanu a fost dat jos de oameni din PDL, dar e si vina lui ca stia ca e in pericol si a plecat din tara atunci", a spus fostul presedinte pentru un post tv. Un mare adevar, dar cam imprecis. Care oameni din PDL?", scrie Dan Tapalagă, pe Hotnews.ro.