MENIU

Dan Suciu, după majorarea salariului minim pe economie: Salariul net va fi de 917 lei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat,  după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată hotărârea prin care salariul minim pe economie va fi majorat la 1250 de lei de la 1 mai, că salariul net va fi, în urma majorării, de 917 lei. De majorare benefiaciază un milion de salariaţi.

"Să vă transmit şi dvs subiectul pe care deja il ştiţi,  hotărârea de Guvern prin care s-a adoptat salariul mminim. Salariul net este de 917 lei au cerut sidicatele in urma consultarilor pe care le au avut cu membrii Guvernului. De majorare benefiaciaza un milion de salariati", a spus Dan Suciu.

”Reluarea dialogului social era importantă. Nu a fost un dialog simplu, dar important a fost că s-a reluat şi s-a ajuns la o concluzie”, a spus Suciu, referindu-se la negocierile cu sindicatele, care au cerut ca salariul minim pe economie să crească din 1 ianuarie 2016. El a precizat că de această majorare a salariului minim pe economie, prevăzută într-o Hotărâre de Guvern adoptată miercuri, vor beneficia, în total, 1.131.000 de salariaţi, din care peste un milion sunt din sectorul privat.

De această creştere vor beneficia şi cei aproximativ 39.000 de bugetari, scrie Mediafax.

”Am încercat să reducem impactul negativ pe care l-ar avea majorarea salariului minim asupra unor industrii. Prin termenul obţinut, încercăm să identificăm industriile care ar putea fi afectate şi să găsim elementele de suport pentru a putea prelua majorarea salarială fără să fie concedieri sau reduceri de activitate. Considerăm că în aceste luni în care firmele vor beneficia şi de facilităţile fiscale, introduse de la 1 ianuarie, vor putea găsi resurse pentru a integra această majorare fără daune semnificative”, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.