MENIU

Dan Mihalache, prima reacție după scandalul Schweighofer. Atac dur la Victor Ponta

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale, sustine ca acuzatiile potrivit carora presedintele Klaus Iohannis fi fost influentat de liberali cand a retrimis la Parlament Codul Silvic reprezinta "niste manipulari", precizand ca nimeni din administratia prezidentiala nu s-a intalnit cu reprezentanti ai firmei austriece Holzindustrie Schweighofer.

"La nivelul administratiei, noi nu ne-am intalnit, iar daca ne-am fi intalnit - ceea ce nu s-a intamplat pentru ca ei nu au solicitat - nu vad ce rau ar fi facut sa ascultam o parte interesata, un operator economic din Romania", a declarat Mihalache in Italia, unde presedintele Klaus Iohannis efectueaza o vizita de lucru, transmite corespondentul Ziare.com.

Seful cancelariei prezidentiale a reiterat ca "este vorba de o manipulare" si "cine sta in spatele acestor manipulari se vede tot mai transparent". "Mai audiati emisiunile de aseara", a replicat seful cancelariei prezidentiale, intrebat de jurnalisti cine se afla totui in spatele acestor manipulari.

Miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, Victor Ponta a declarat ca presedintele Iohannis a fost dezinformat de "binevoitori liberali" in legatura cu Codul Silvic, care ar fi facut trafic de influenta in interesul firmei Holzindustrie Schweighofer, conform unor informatii obtinute in calitatea sa de premier. La scurt timp, Mihalache a dezmintit categoric acuzatiile, intr-o interventie la acelasi post de televiziune.