MENIU

Dan Mihalache a adormit la vizita oficială în Serbia. Replica sa: "Poza e o manipulare ordinară"

Dan Mihalache, "mâna dreaptă" a lui Iohannis, a adormit la vizita oficială în Serbia

Chiar şi pe cei mai puternici bărbaţi de stat îi ajunge, la un moment dat, oboseala. Imaginile alăturate stau mărturie că până şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, mai doarme, din când în când.

16 iulie 2015. Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită oficială în Republica Serbia. Printre numeroasele întrevederi din capitala Belgrad se numără şi o întâlnire cu preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolic. Au participat aproximativ 20 de oameni, consilieri ai celor doi preşedinţi. Printre ei şi Sorin Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale.

Încă din timpul şedinţei de lucru dintre Klaus Iohannis şi Tomislav Nikolic, Mihalache nu părea a fi în largul domniei sale. Pe măsură ce minutele treceau, capul dânsului se apropia din ce în ce mai ameninţător de tăblia mesei. ”O fi adormit”, sunt tentaţi să gândească răutăcioşii. ”Aşa gândeşte un consilier prezidenţial”, ar răspunde protagonistul fotografiilor de mai sus. Cine o avea dreptate nu ştim. Cert e că, odată ce preşedinţii celor două state au ieşit din sală şi au rămas doar ”oamenii simpli”, Moş Ene a declanşat jihadul în ceea ce-l priveşte pe sărmanul domn Mihalache. Cu toată tăria unui adevărat om de stat de care a dat dovadă, şeful cancelariei a trebuit să se recunoască până la urmă învins de acest inamic perfid şi nevăzut. Cei prezenţi încă în sală se jură că Sorin Dan Mihalache a adormit buştean, sunetele scoase chemându-se ”sforăit” în limba română şi ”хркање” în sârbă, scrie Click!.

Lăsând gluma la o parte, momentul a fost atât de penibil încât colegii români ai şefului Cancelariei au preferat să elibereze locul în jurul acestuia, iar omologii sârbi aruncau priviri jenate pe pereţi. Un membru al delegaţiei sârbe a surprins instantaneele publicate de ziarul amintit.

 

Replica lui Dan Mihalache: "Poza este o manipulare ordinară"

 
 
 
 
Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, a reacționat, după ce publicația Click a prezentat o serie de fotografii care îl surprind în timp ce dormea, în timpul unei întruniri oficiale. Potrivit acestuia, fotografia "este o manipulare ordinară".
 
"Văd că prezența mea la Cotroceni deranjează foarte tare de vreme ce, o dată pe săptămână, se inventează câte o știre care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. E vorba despre un moment în care delegația română aștepta terminarea convorbirilor tête-à-tête dintre președinții Nikolic și Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de de o oră. De altfel, cine se uită la poză vede foarte clar că fiecare membru al delegației își vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alții citeau documente. Mi-aș fi dorit eu sa ațipesc, dar nu am această capacitate, din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă e vorba de un binevoitor român”, a spus Dan Mihalache pentru Știripesurse.ro.
Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis Dan Mihalache