MENIU

Dan Dungaciu, despre scutul de la Deveselu: ”România e cea mai securizată din perioada modernă”

<p>Dan Dungaciu: Orice vot &icirc;n Republica Moldova este un geopolitc, nu este unul politic</p>

Specialistul în relații internaționale Dan Dungaciu a vorbit despre oporțunitățile economice pe care scutul antirachetă de la Deveselu le va oferi României.

Sociologul este de părere că Bucureștiul a avut două oportunități, după 2007, pe care putea să le fructifice: economică și de securitate.

”În pofida faptului că România este cea mai mare putere economică din sud-estul Europei, nu contează pentru această regiune, din cauza lipsei de viziune pe care a avut-o de 26 de ani. Spre exemplu, Petromul a ajuns să fie de 4 ori mai mică decât Mol-ul, iar Românie să nu aibă în acest moment nicio companie”, a declarat Dan Dungaciu, pentru Realitatea TV.

”În termeni de campioni regionali, din păcate nu am reușit să performăm și rămâne dimensiunea proiecției de securitate pe care România putea s-o fructifice după 2007 și încă poate s-o facă, și rămâne scutul ca să o poată face. România e cea mai securizată din România modernă”, a completat expertul, făcând referire la Scutul antirachetă de la Deveselu. 

Dan Dungaciu crede că România va putea să se afirme la Summitul NATO de la Varșovia, acest fiind ultimul la care țara noastră va putea face asta. Potrivit lui, țara noastră mai are de lucrat pentru ca oiectivul securității să se concretizeze.

Mai multe articole despre:
Securitate scut dan dugaciu scutul deveselu