MENIU

Dan Andronic, după ce Parchetul a deschis dosar penal pentru alegerile din 2009: "Spun ce ştiu"

Jurnalistul Dan Andronic a declarat, în exclusivitate la Realitatea Tv, că dacă va fi chemat la audieri în dosarul penal in rem deschis de către Parchetul General pentru alegerile din 2009, "va spune tot ce ştie". 

Întrebat dacă pentru el schimbă cu ceva ancheta deschisă de Parchet, Dan Andronic a spus:

"Deloc, pentru mine este acelaşi lucru. Numele Laurei Codruţa este singurul nume care a fost evocat, este singurul demnitar rămas în post. George Maior este acum ambasador la Washington, singurul înalt demnitar de acolo care are o funcţie şi acum este Laura Codruţa Kovesi. Îmi cer scuze, dar doamna Kovesi nu răspunde la nicio întrebare legată de evenimentele din 2009. Procurorii au ceva indicii, altfel nu ar ancheta". 

Acesta a mai afirmat că nu a pronunţat vreo acuzaţie în dezvălurile făcute: 

Eu nu am pronunţat nicoio acuzaţie. Eu sunt sătul de procurori, şi în presă, şi în afara presei. Eu nu voi face altceva decât să merg şi să spun ce ştiu. Eu când am ajuns acolo, am intrat şi i-am găsit acolo(n.r. Kovesi, Coldea şi Maior, acasă la Gabriel Oprea).

Andronic a mai spus: "Ce a spus preşedintele Traian Băsescu este perfect logic. Haideti sa vedem rezultatul, sa vedem cum se termina". 

Mai multe articole despre:
măsuri preşedinte dezvăluiri decizii dan andronic