MENIU

Daea: Consiliul Concurenței să intervină în cazul scumpirilor. Șeful CC nu e păun printre găini

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut un apel la președintele Consiliului Concurenței (CC) să inervină în problema scumpirii unor alimente de bază.

”Dat fiind că în piață prețurile la unele produse au crescut nejustificat, am instituit la nivelul ministerului o echipă de control. Am făcut și o adresă președintelui Consiliului Concurenței. L-am rugat să intervină, pentru că sunt elemente pe care nu le cunoaștem”, a declarat Daea, la începutul ședinței de Guvern. 

În cazul ouălor, azi, fermierul produce cu 36 de bani, spune ministrul, după care le scoate la poarta fermei ”ambalate, etichetate”, le transportă în piață și le pune pe raft - de aici, ajung la un leu. Așa ceva, a adăugat el, nu este justificat.

”A spune că sunt diferențe ca urmare a deficitului mi se pare prea mult. Dumnealui nu este păun printre găini. Se plimbă căutând un răspuns peste doi ani, când nu mai sunt găinile și poate nu mai suntem nici noi. Fac un apel la președintele CC să se abțină de la analize superflu și să folosească instrumentele pe care le are”, a mai precizat Daea.

Ministrul a menționat că a primit prin intermediul rețelei de socializare pe WhatsApp ”o imagine de la un magazin de la Sibiu. Cartonul era 16 de lei săptămâna trecută, azi e 23 de lei”.

Mai multe articole despre:
scumpiri ouă daea