MENIU

Dacian Cioloş: Să nu vedem UE doar din perspectiva beneficiilor

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că România ar putea să contribuie la proiectul european cu elemente noi și să privească UE nu doar din perspectiva beneficiilor ci și a împărtășirii unor așteptări sau idei.

"România, ca stat membru doar de 10 ani în Uniunea Europeană, ar putea (...) să își aducă partea de sa de contribuție, (...) elemente de abordare noi ale acestui proiect de construcție europeană. Și vă provoc pe toți care sunteți aici în sală, și care presupun că ați venit pentru că ideea de construcție europeană vă spune ceva într-un fel sau altul, să profităm de oportunitatea pe care o vom avea în trei ani, în al doilea semestru al anului 2019, când România va asigura președinția rotativă a Consiliului UE — când România vrea — nu vrea va trebui să-și asume o responsabilitate, inclusiv instituțională (..), să începem să gândim împreună nu doar la nivel politic sau guvernamental (...) această responsabilitate pe care va trebui să ne-o asumăm și într-un mod dinamic (...) și să ne aducem partea noastră de contribuție la acest proiect", a spus Cioloș, în discursul susținut la recepția oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia Zilei Europei.

Premierul a mai precizat că România poate contribui la proiectul european fără să își piardă tradițiile și originalitatea.

"Să nu vedem Uniunea Europeană doar din perspectiva beneficiilor pe care le avem ci să vedem Uniunea Europeană și din perspectiva împărtășirii unor așteptări sau unor idei pe care le avem. Pentru că cel mai ușor e să stai, să nu faci nimic, și apoi, pentru leadership-ul politic, pe acest fond de indiferență, să vii și să critici spunând că nu îți convine cum te reprezintă. Haideți să vedem cum putem noi contribui ca acest proiect să ne reprezinte mai bine, într-un mod foarte practic și pragmatic și să facem asta fără să ne pierdem originalitatea, specificitatea, și să facem asta continuând să fim mândri de tradițiile noastre populare, de costumele noastre populare", a susținut prim-ministrul.

Mai multe articole despre:
0 măsuri premier anunţ decizii atribuţii Dacian Cioloş