MENIU

Dacian Cioloş, în dialog, pe facebook: Vom căuta o soluţie pentru indemnizaţiile pentru mame

Dacian Cioloş spune că Guvernul va căuta o soluţie pentru indemnizaţia de creştere a copilului, după ce Parlamentul a decis majorarea acesteia, fără a indica şi sursa de finanţare. Premierul atrage însă atenţia că, pentru creşterea natalităţii, sunt necesare şi alte măsuri, cum ar fi construirea de grădiniţe şi de locuinţe pentru tineri.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, legea prin care indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon.

Guvernul a atras de mai multe ori atenţia că în buget nu sunt prevăzute sumele necesare majorării.

Premierul a promis însă că Executivul va căuta o soluţie. Neoficial, pentru că afirmaţia apare într-un răspuns la un comentariu, pe contul său de Facebook.

"Vom căuta o soluţie pentru această indemnizaţie. Pentru stimularea creşterii natalităţii însă, trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale", a răspuns premierul unui comentariu, pe contul de socializare.