MENIU

Dacian Cioloş: Voi merge la ministere să văd cum vă organizaţi echipele

Premierul Dacian Cioloş a anunţat în cadrul şedinţei de Guvern, că va merge la fiecare minister, pentru a vedea cum îşi organizează miniştrii echipele.

Acesta a precizat că mâine va merge la Ministerul Energiei şi la cel al Agriculturii.

"Pentru a discuta în detaliu modul cum vaţi gândit să implementaţi aceste măsuri o să vă propun să ne întâlnim - cel puţin la ministerele care au măsuri prevăzute în programul de guvernare - în zilele următoare, în următoarele două, trei săptămâni, o să mă organizez în aşa fel încât să vin la dumneavoastră la ministere pentru a discuta împreună cu dumneavoastră şi cu conducerea ministerelor modul în care vaţi propus să vă organizaţi pentru aplicarea, implementarea, acestor măsuri., pentru că o să le urmărim împreună", le-a spus Cioloş miniştrilor. Premierul a amintit că a cerut Ministerului de Finanţe să facă lunar o evaluare a execuţiei bugetare şi că o parte a acesteia este legată de măsurile prioritare incluse în panul de reformă sectorială. Dacian Cioloş a a mai anunţat că joi va avea întâlniri în acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii şi Ministerului Energiei. Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.

 Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul ar urma să aprobe miercuri un proiect de hotărâre referitor la normele metodologice de aplicare a legii finanţării partidelor, dar şi unul privind constituirea comisiilor speciale pentru falimentul personal. În ceea ce priveşte salarizarea în sistemul bugetar, pe lista cu acte normative care ar putea fi aprobate de Guvern se găseşte un memorandum vizând constituirea unui grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege şi care prevede procedura şi calendarul consultărilor pe legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În acest context, Executivul ar urma să decidă şi constituirea unui alt grup de lucru care să elaboreze un mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, pe agenda Executivului mai figurează un proiect de hotărâre privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu şi imobilelor cu destinaţia de locuinţă, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru anul 2016.