MENIU

Dacian Cioloş: Fenomenul 'Godină' ar trebui să fie o lecție pentru Poliția Română

<p>Dacian Cioloş</p>

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la lansarea cărţii poliţistului Marian Godină, intitulată "Flash-uri din sens opus", că "fenomenul 'Godină' ar trebui să fie și o lecție pentru Poliția Română", în condițiile în care oamenii așteaptă "onestitate, autenticitate, verticalitate în orice activitate", precum a dovedit Godină de-a lungul dezvăluirilor și relatărilor făcute. 

UPDATE 18, 45: Dacian Cioloș a declarat, la lansare, că Marian Godină beneficiază de sprijinul său și al Guvernului și i-a urat mult succes polițistului care a devenit un simbol, în viziunea sa, și o dovadă că societatea poate să se însănătoșească. 

"Nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să își asocieze imaginea cu un om de succes și apropiat de societate. De asta l-am și lăsat, nu am vrut să vin lângă dânsul când a făcut declarații. Este momentul dânsului. Am decis să vin. Acest gen de comportament civic, autentic, chiar și într-o instituție însărcinată cu ordinea publică are toată susținerea Guvernului și susținerea mea. În felul acesta societatea poate să se însănătoșească.

Asta așteaptă oamenii: onestitate, autenticitate, verticalitate în orice activitate. Din punctul ăsta de vedere, nu mă surprinde faptul că domnul Godină devine un simbol și îi urez mult succes. Sunt convins că va ști să ducă pe umeri această încredere pe care oamenii o au în persoane ca și dânsul. Sunt convins că fenomenul 'Godină' ar trebui să fie și o lecție pentru Poliția Română. Sper să înțeleagă că, așa cum spunea la prezentare și domnul Bucurenci, o comunicare autentică, sinceră e în interesul unei instituții care e în serviciul public", a afirmat Dacian Cioloș. 

UPDATE 18, 39: Polițistul Marian Godină a declarat pentru jurnaliști că a observat o schimbare de atitudine a șoferilor pe care îi oprește în trafic, pentru a le aplica sancțiuni, punctând că 'îi arată mai mult respect'.

"Să nu uitați că noi suntem, de fapt, voi cu uniformă, tot cetățeni ai acestei țări. Șoferii deja am observat că mă percep altfel, îmi spun la sfârșit după ce le aplic sancțiunea că mă cunosc și că mi-au cumpărat cartea. Îmi arată mai mult respect", a declarat Godină.

Întrebat de jurnaliști dacă consideră că a schimbat imaginea Poliției Române, Godină a răspuns afirmativ.

"Da, dovadă sutele de meaje pe care le primesc de la oameni", a punctat polițistul.

Godină a declarat, însă, că dorește să rămână 'același agent de poliție rutieră' și că nu plănuiește să vină la București.

Întrebat dacă se aștepta să fie vândută cartea sa în peste 20.000 de exemplare, Godină a răspuns negativ, adăugând că are de gând să mai publice cărți. 

"Sincer, nu mă așteptam. Mă simt deosebit, e o onoare pentru mine. Nu mă așteptam să fie atât de vândută această carte", a spus Godină.



UPDATE 18, 13: Premierul Dacian Cioloș a ajuns la lansarea cărții, însă nu a făcut declarații pentru jurnaliști la intrare, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 18, 00: În fața sălii, în care urmează să aibă loc lansarea cărții, sunt câteva zeci de persoane nemulțumite pentru că nu au acces în încăpere. Inspectorii ISU nu le permit accesul întrucât, în urma noilor norme intrate în vigoare, după incendiul de la clubul Colectiv, nu pot fi mai mult de 250 de persoane într-o sală cu o singură cale de evacuare, a transmis corespondentul Realitatea TV.

Premierul Dacian Cioloş a participat, miercuri, la lansarea cărţii poliţistului Marian Godină, intitulată "Flash-uri din sens opus". Godină a devenit cunoscut în spațiul public în urma dezvăluirilor făcute, pe contul său de Facebook, despre neregulile din cadrul Poliției Brașov și a relătorilor haioase din misiunile pe care le-a avut.

 

 
 

Caz grav în Brașov, după dezvăluirile polițistului Godină! Studenții, supravegheați ilegal

Poliţistul Marian Godină, sfaturi practice pentru şoferi. Ce să faci când eşti oprit în trafic

"Să vii la Tamponări şi să spui că ai Audi CIU7, asta înseamnă să fii mafiot". Poliţistul revine



Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş lansare carte Marian Godina