MENIU

Cum vrea PNL să își plătească datoria de 3 milioane de euro, din mandatul lui Crin Antonescu

Liberalii au decis să facă front comun şi să îşi plătească datoriile de aproximativ trei milioane de euro. Au fixat o contribuţie de 4500 de lei pe lună de la fiecare preşedinte de filială, pentru plata datoriilor, dintre care cele mai multe datează din 2009, când s-a derulat campania pentru alegerile prezidenţiale la care a participat Crin Antonescu. Un calcul simplu arată că le trebuie cel puţin cinci ani pentru a achita banii.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, marţi, la finalul şedinţei conducerii vechiului PNL, că au fost stabilite contribuţii lunare ale filialelor partidului de 4.500 de lei, astfel încât partidul să-şi poată achita datoriile de până în 3 milioane de euro din campanii. „Contribuţia este aceeaşi pentru fiecare filială în parte, 4.500 de lei, şi ea va fi strânsă de la toţi membrii, parlamentari, primari, preşedinţi de organizaţie şi aşa mai departe.

Nu e mai mult decât până acum, era mai mare acuma, dar nu se strângea, asta era problema. Unii plăteau la grupul deputaţilor, unii plăteau la grupul senatorial, alţii plăteau la centru. Acum contribuţia va fi plătită de filială în contul central al partidului”, a declarat Petrache, la finalul reuniunii conducerii vechiului PNL.

 „Contribuţia este aceeaşi pentru fiecare filială în parte, 4.500 de lei, şi ea va fi strânsă de la toţi membrii, parlamentari, primari, preşedinţi de organizaţie şi aşa mai departe. Nu e mai mult decât până acum, era mai mare acuma, dar nu se strângea, asta era problema. Unii plăteau la grupul deputaţilor, unii plăteau la grupul senatorial, alţii plăteau la centru. Acum contribuţia va fi plătită de filială în contul central al partidului”, a declarat Petrache, la finalul reuniunii conducerii vechiului PNL. 

Mai multe pe Adevarul