MENIU

Cum l-au scos jurnaliștii din Israel "celebru jucător de baschet" pe .... Victor Ponta

Cum l-au scos jurnaliștii din Israel "celebru jucător de baschet" pe .... Victor Ponta

Premierul Victor Ponta, aflat intr-o vizita semiprivata in Israel, s-a intalnit, ieri dimineata, cu presedintele Shimon Peres. Interesanta este abordarea publicatiei Jerusalem Post care l-au prezentat pe premierul României ca " avocat, specializat in domeniul penal, fiind autorul mai multor carti din aceasta sfera. El este, de asemenea, o fosta vedeta din lumea baschetului".

Intrevederea dintre cei doi lideri s-a desfasurat la resedinta din Ierusalim a presedintelui israelian, inainte de plecarea acestuia intr-o vizita oficiala in China, relateaza Jerusalem Post.

Publicatia mai scrie ca Ponta este de profesie avocat, specializat in domeniul penal, fiind autorul mai multor carti din aceasta sfera. El este, de asemenea, o fosta vedeta din lumea baschetului, potrivit jurnalistilor israelieni.

Prim-ministrul i-a spus lui Peres ca, in intreaga Europa, o noua generatie de politicieni incepe sa preia controlul si sa aduca o noua dinamica tarilor pe care le conduc.

Referitor la criza din Ucraina, Ponta i-a spus presedintelui Israelului ca Romania este in siguranta, atat din punct de vedere economic, cat si din perspectiva politica si diplomatica, avand o pozitie buna ca membra a NATO si a Uniunii Europene. De asemenea, statul roman are o relatie speciala cu Statele Unite, a mai mentionat seful Guvernului.

Legat de relatia Romaniei cu statul evreu, Ponta a spus ca tara sa are o atitudine pozitiva fata de Israel. "Puteti conta pe noi pentru parteneriate", a asigurat seful Executivului.