MENIU

Cum este păgubit statul român. CATARAMĂ: "Din 10 lei cheltuiţi, 6 se fură. LEGAL!"

Cum este păgubit statul român. CATARAMĂ: 'Din 10 lei cheltuiţi, 6 se fură. LEGAL!'

În România, din 10 lei cheltuiţi, 6 se fură. Ca medie. Uneori, 8 lei. Aprecierea a fost făcută de Viorel Cataramă, la Realitatea TV. Invitat, miercuri seara, în emisiunea "Jocuri de putere", omul de afaceri a dezvăluit modul în care este furat statul român, în fiecare zi, chiar de către cei care ar fi trebuit să vegheze la buna sa funcţionare.

"Partidele politice, Parlamentul, doresc să menţină cât mai mulţi bani în buget pentru a fura din banul public. Din 10 lei cheltuiţi, până la 8 lei se fură. 6 din 10 lei se fură, ca medie. Pe cale de consecinţă, clasa politică, în totalitatea ei şi în integralitatea ei, doreşte ca banii care se colectează din taxe şi impozite să fie direcţionaţi în achiziţii unde banul public poate fi devalizat şi furat. N-o să permită niciodată clasa politică şi Parlamentul să existe legi care să susţină mai consistent sportul, cultura... Marea problemă a ţării, uriaşă, e salariul minim de 200 de euro. Dacă s-ar modifica Constituţia, şi în loc de 6 lei s-ar fura numai 1 leu, că nu putem să visăm că în România nu se va mai fura nimic, se dublează automat locurile de muncă, consumul şi salariile", a spus Viorel Cataramă, la Realitatea TV.

Întrebat cum se poate curăţa sistemul din România, Cataramă a răspuns: "Un singur lucru e posibil să se întâmple în România: modificarea Constituţiei cu ajutorul cetăţenilor în aşa fel încât, prin Constituţie, partidele politice să nu mai aibă posibilitatea ca, prin reprezentanţii lor în Parlament, să adopte legi care să permită şi să legalizeze furtul. De 25 de ani, clasa politică a fraternizat, în totalitatea ei, în a face în România un sistem legislativ care să permită furtul legal, care să legifereze devalizarea banului public. Prin urmare, nimeni nu mai poate să gândească sau să aibă iluzia că actuala clasă politică îşi pune măcar problema să rezolve această situaţie. Această situaţie se rezolvă de către cetăţeni, prin modificarea Constituţiei."