MENIU

Cum contraatacă Dragnea amenințarea Comisiei Europene cu ”opțiunea nucleară''

Timmermans, necruțător la adresa României

PSD va reacţiona şi va trimite la Bruxelles o scrisoare în care va răspunde acuzaţiilor aduse de Frans Timmermans. O spune chiar șeful social democraților, care îl atacă pe președintele Comisiei Europene. 

Liviu Dragnea l-a acuzat de lipsă de reacţie la problemele din Olanda și a vorbit și despre miliardele de dolari aduşi din Rusia în ţara lui Timmermans, unde procurorii ar fi făcut înţelegere cu băncile. 

,,Când a ajutat vreodata Frans Timmermans PSD-ul? Hai să fim seriosi nu există in legea adoptata de Parlament(legea care modifică Codul penal și cel de procedură penală - n.r.) niciun articol neconstituțional(...) Nu am văzut nicio reacție din Olanda, de unde e domnul( Timmermans n.r.)  în legatură cu miliardele de dolari proveniți din Rusia care s-au spalat in banci olandeze. Ce-au facut procurorii de acolo? Au facut întelegeri cu cei din banci. Cum e respectarea statului de drept?'' a spus, acuzator,  Dragnea.

Reacția lui Liviu Dragnea vine după ce Comisia Europeană a amenințat România că ar putea activa articolul 7 din Tratatul UE, cunoscut și ca ,,opțiunea nucleară”. Asta în cazul în care modificările la codurile penale, iniţiate de PSD, intră în vigoare. Avertismentul apare în scrisoarea trimisă pe 10 mai de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, către preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, dar şi către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. 

Modificările aduse codurilor penale riscă să creeze ”o impunitate de facto pentru infracțiuni, inclusiv infracțiuni de corupție”, scrie Frans Timmermans în mesajul transmis primilor patru oameni în statul român. Şi anunţă că România riscă cea mai dură sancțiune: suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE. 

Mai multe articole despre:
Dragnea optiunea nucleara