MENIU

Cum comentează BĂSESCU plecarea lui Cristian Diaconescu de la Cotroceni

Cum comentează BĂSESCU plecarea lui Cristian Diaconescu de la Cotroceni / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele Traian Băsescu nu a dorit să dea detalii, joi, despre eliberarea din funcţie a şefului Cancelariei Prezidenţiale, Cristian Diaconescu, el afirmând doar că este "o problemă de serviciu, simplă" şi că nu poate spune nimic despre acest lucru.

Întrebat într-o emisiune la B1 TV dacă această decizie are legătură cu o candidatură la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, Traian Băsescu a răspuns: "Nu, nu cred că este vorba de aşa ceva. O chestiune de serviciu, simplă".

"Nu vă pot spune nimic", a adăugat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 30 aprilie a.c., Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu", a informat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale.
El este de asemenea membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice.

El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.