MENIU

CRISTOIU: Nu oricine poate trăda! Ponta a vrut să-şi rescrie trecutul, în interesul prezentului

CRISTOIU: Nu oricine poate trăda! Ponta a vrut să-şi rescrie trecutul, în interesul prezentului / Foto: MEDIAFAX

Recunoscându-şi trădarea faţă de partid din 2009, fapt care nu poate fi verificat, însă, Victor Ponta a vrut să-şi rescrie trecutul, în interesul prezentului, susţine Ion Cristoiu. Invitat, joi, seara, în emisiunea "Jocuri de putere", jurnalistul a descifrat ce se ascunde în spatele "trădării" lui Victor Ponta.

"Victor Ponta s-a dus în faţa tinerilor de la TSD şi a spus ceva care nu poate fi verificat niciodată! Aici e ciudăţenia... El, omul creat de PSD, premier devenit prin PSD, el spune că, de fiecare dată din '90 până acum, a votat împotriva PSD. Aici e nebunia, nu că a fost purtător de cuvânt! Nu oricine poate să trădeze! Spune că în '90 a votat cu Raţiu, împotriva lui Iliescu, în '96 a votat cu Constantinescu, împotriva lui Iliescu, în 2000 cu Isărescu, împotriva lui Iliescu, în 2004 cu Năstase, în 2009, deşi era purtător de cuvânt, a votat cu Antonescu. Esenţa nu e faptul că, în calitatea lui de purtător de cuvânt, a votat împotriva lui Geoană. Esenţa acestei declaraţii este că el e un om de dreapta. În teoria politologică, se numeşte 'rescrierea trecutului, în interesul prezentului'", a spus Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

Ce interes ar avea, însă, Victor Ponta, prin rescrierea trecutului? Pe de o parte, Ponta este conştient că trebuie să câştige cumva şi electoratul de dreapta.

"Victor Ponta are o mare problemă: trebuie să câştige şi electoratul de dreapta. Şi el deja începe, prin această rescriere a vrut să se prezinte că tot trecutul lui e de dreapta. Problema morală la el e faptul că n-are mamă, n-are tată!", explică jurnalistul.

Pe de altă parte, apreciază Cristoiu, prin declaraţia sa, Ponta a dat un semnal foarte clar că nu şi-l doreşte pe Mircea Geoană la Cotroceni.

"A fost un semnal că nu-l vrea pe Mircea Geoană. Trebuie să înlăture posibilitatea ca la Cotroceni, din partea PSD, să vină cineva care să-i dea cu o ghioagă în cap. Şi atunci, ăsta a fost un semnal că el nu-l vede pe Geoană", mai spune Cristoiu.