MENIU

CRISTOIU: Înregistrarea de la Cotroceni arată cât de PISICUŢ E PONTA CU BĂSESCU

CRISTOIU: Înregistrarea de la Cotroceni arată cât de PISICUŢ E PONTA CU BĂSESCU

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat, la JOCURI DE PUTERE, înregistrarea de la Cotroceni cu întâlnirea dintre Victor Ponta, Traian Băsescu şi Ioana Petrescu.

"Eu am spus că este un moment crucial, istoric. Când domnul Victor Ponta va ajunge preşedintele României şi noi o să o luăm la fugă toţi să părăsim corabia deoarece e clar că se va trece spre stânci, acest moment care a fost neglijat de televiziunile de casă ale lui Victor Ponta şi sesizat de presa cu adevărat independentă, românilor o să le amintească ca şi moartea lui Ceauşescu. Şi anume, "Bă, stai puţin că a fost unul Traian Băsescu care, într-o seară la Cotroceni, ne-a arătat ce vid absolut este acest premier". După ce vom vedea ţara pe mâna lui Victor Ponta şi a PSD-ului, ne vom aminti", a spus Cristoiu.

Cristoiu a mai arătat că Victor Ponta nu a făcut niciun efort la Cotroceni pentru a-l convinge pe Băsescu să promulge legea privind diminuarea CAS.

"Teoretic, Victor Ponta a mers la Cotroceni cu Ioana Petrescu să-l convingă pe preşedinte să promulge legea. Aţi văzut vreun efort de a-l convinge pe preşedinte? Nu. Există două ipoteze legat de scopul ascuns al întâlnirii. Prima ar fi că habar nu au şi că de fapt legea aceasta nu va fi aplicată niciodată pentru că este o lege strict Victor Ponta, electorală. Vrea să arate că se face că face. Aşa face tot timpul. Ghinionul lui ar fi dacă Traian Băsescu promulgă legea. Va fi un dezastru. Ei s-au dus să iasă de acolo cu ideea publică că Băsescu se opune acestei legi. Nu degeaba au luat-o pe domnişoara. Pentru că scenariul lor era să o ia pe domnişoara de la Harvard şi ies de acolo şi spun că Băsescu a fost bădăran cu această absolventă de Harvard. O lovitură devastatoare. Pentru că Traian Băsescu are imaginea de mitocan din alte conflicte", a mai spus jurnalistul.

"Băsescu, la conferinţa de presă, a răspuns la întrebări. A fost întrebat de discuţia cu Petrescu. Jurnaliştii au spus că ştiu din surse că discuţiile au fost tensionate. Şi atunci el a zis că o să publice înregistrările. Atunci pe loc. Ei nu s-au gândit un moment că vor fi date publicităţii înregistrările pentru că ei lucrează cu Băsescu ca cu Klaus Iohannis sau cu Blaga care sunt oameni politici previzibili. Tot ce vorbeşte Traian Băsescu se înregistrează automat. A dat o decizie şi se filmează automat", a mai spus Cristoiu.

Cristoiu a subliniat şi care a fost adevărata dezvăluire din înregistrare: "Adevărata dezvăluire, colosala dezvăluire, istorica dezvăluire din acest film este cât de pisicuţ este Victor Ponta cu preşedintele. Eu îl băteam pe Băsescu sau îi ziceam una. Spui "nu am venit să ascultăm lecţii de finanţe de la un marinar. Plecăm". Aşa a făcut tot timpul".

Negocieri imposibile pe tema CAS. Băsescu: "Avem şi MTO-ul...". Ponta: "Poftiţi?"