MENIU

CRISTOIU, despre PONTA ÎN BARCĂ: E un vlăjgan! Cum poţi să lasi 6 bărbaţi să te tragă pe o bărcuţă?

CRISTOIU, despre PONTA ÎN BARCĂ: E un vlăjgan! Cum poţi să lasi 6 bărbaţi să te tragă pe o bărcuţă? / Foto: Facebook.com
<p>Ion Cristoiu şi Rares Bogdan: Cum se vede Rom&acirc;nia dintr-o barcă</p>
<p>Ion Cristoiu şi Rares Bogdan: Cum se vede Rom&acirc;nia dintr-o barcă</p>
<p>Ion Cristoiu şi Rares Bogdan: Cum se vede Rom&acirc;nia dintr-o barcă</p>

Dincolo de ridicolul mai mult decât evident, episodul plimbării premierului cu barca pe uliţă ridică un mare semn de întrebare: ce l-a mânat pe Victor Ponta, însoţit de vicepremier şi de ministrul Apelor, să meargă în Teleorman? Invitat, vineri seara, la Realitatea TV, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre "nebunia" care s-a desfăşurat sub ochii sinistraţilor. "Cum poţi tu să lasi alţi 6 bărbaţi să te tragă pe o bărcuţă? E vorba de cei 7 ani de acasă!", spune jurnalistul.

"Este o imagine unică, eu nu am întâlnit-o. Eu nu aş fi putut născoci o asemenea nebunie, nici Marquez. Mergeau pe uliţa unui sat. Abia acum mi-am dat seama că ridicolul absolut e faptul că Dragnea... Să ne imaginăm: oamenii ăia mergeau prin apă, ei doi şedeau acolo, dar au lăsat-o pe doamna în spate. Dragnea îi explica, pentru televiziuni, lui Victor Ponta mergând prin apă, şi tras, şi împins de 6 oameni... Asta este parea comică", a spus Ion Cristoiu, în emisiunea "Jocuri de putere".

În opinia sa, controversa cu "fă, Doina" a fost o simplă diversiune.

"Controversa cu "fă" şi "mă" parcă a fost o diversiune. Nu e vorba numai de un anumit ridicol absolut. Victor Ponta e un vlăjgan, un bărbat în putere. Nu e nici Ion Iliescu, nici Ileana Cosânzeana, să spui că aveau nevoie, că aveau 80 de ani... E o chestiune de bună-creştere. Eu nu mi-aş putea permite. Cum poţi tu să laşi alţi 6 bărbaţi să te tragă pe o bărcuţă? N-am înţeles care era scopul. Din cauza acestui "fă" s-a uitat acest moment. De ce s-a dus Ponta acolo? Un premier se duce într-o zonă de dezastru din două posibile motive: să rezolve anumite probleme pe care autorităţile locale nu le pot rezolva. Mult mai important e manifestarea de solidaritate cu cei de acolo. Când te duci undeva, cum tu, în timp ce ăia erau în noroi, să te urci într-o barcă trasă de nişte salariaţi ai statului? E vorba de cei 7 ani de acasă. Era interesant dacă el cobora şi-l împingea pe Dragnea. Sau amândoi pe doamna. La doamna am înţeles", a continuat Cristoiu.

În ceea ce priveşte atitudinea ministrului delegat al Apelor, Doina Pană, Cristoiu apreciază că aceasta a dat dovadă de o "slugărnicie absolută".

"Mi s-a părut cazul patologic al doamnei. Are 57 de ani. Nu ştiu dacă i-a zis "fă, mă" sau "fă ceva!". Normal era să spună "nu am auzit, nu mi-a zis". Dar ea a folosit acest pretext pentru o slugărnicie absolută. Cum se poate să te duci pe la televiziuni să foloseşti o expresie "N-am auzit în vocabularul lui Ponta." Ele sunt nefireşti, sunt artificiale. (...) Nu cred că Ponta este misogin. El e un vătaf. Episodul cu doamna arată sentimentul că el e ştab la PSD. Acele scenete spun totul despre om. Şi vă imaginaţi dacă va ajunge preşedintele României. El face parte din categoria politicienilor făcuţi, nu născuţi. El seamănă mult cu Năstase, Geoană", încheie jurnalistul.