MENIU

CRISTOIU, despre alarma cu rachete: Trebuie să stabilim dacă a fost provocată în cinstea lui Ponta

CRISTOIU, despre alarma cu rachete: Trebuie să stabilim dacă a fost provocată în cinstea lui Ponta / Foto: Facebook.com

Vizită plină de suspans pentru Victor Ponta, duminică, în Afganistan. Premierul şi miniştrii Apărării şi Internelor au fost duşi de urgenţă într-un buncăr subteran, în urma unei alarme de tiruri cu rachete dată în tabăra militară românească din Kandahar. Analistul Ion Cristoiu pune însă sub semnul întrebării veridicitatea acestui atac.

"Acolo s-a dat o alarmă, trebuie să stabilim, pentru opinia publică, dacă acea alarmă a fost fără nicio legătură cu Ponta, adică era o alarmă, li s-a părut lor, sau a fost o alarmă provocată în cinstea domnului Ponta", a spus Ion Cristoiu, în emisiunea "Jocuri de putere".

"Românii fac parte din baza coaliţiei. Nu există bază românească. Vă imaginati cum sună la Pentagon? Dacă e adevărat... Ăia au aflat că e Victor Ponta, vă daţi seama de consecinţe? Eu sunt la Pentagon şi aflu că, în timp ce premierul unei ţări care e membră a Coaliţiei a fost atacat cu rachete. Primul lucru este direcţia de informaţii a Armatei SUA. Păi cum au aflat talibanii că ăla e acolo? Primul lucru pe care îl face orice direcţie de informaţii militare, zice: Băieţi, ceva e în neregulă. Cum de a dat tocmai atunci cu rachete? Înseamnă că aia au informatii din interiorul bazei", a adăugat Cristoiu.

"Dacă am avea opoziţie adevărată, ar cere comisie de anchetă. A fost o alarmă de rutină, se vede imediat, da? Sau li s-a părut lor că vine aşa... ceva negru, o muscă. Sau a fost o punere la cale electorală", a mai spus jurnalistul.

Şi fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat pe o reţea de socializare evenimentul.

"Ca să înţelegeţi cum e cu făcătura lui Ponta, cu alarma de atac cu rachete. Se dă alarma. Trece alarma. Pe urmă, Ponta şi toţi jurnaliştii se duc şi ţin o conferinţă de presă în baza militară. E un fel de a-ţi anunţa prezenţa. Aţi vrut să trageţi cu rachete, dar nu stiaţi sigur dacă suntem aici? Suntem aici!” a scris Lăzăroiu.

Ponta a fost în Afganistan pentru a asista la ceremoniile legate de retragerea trupelor româneşti