MENIU

Cristian Rizea a scăpat de arest făcând apel la fiul său adoptat: Decideți dacă va avea familie

Premieră în Parlamentul României: un deputat a fost salvat de la arest, după ce le-a spus colegilor, în discurs, că dacă va fi încătușat, ar putea să-și piardă fiul adoptat. Deputatul PSD, Cristian Rizea, a declarat în plen, că fiul său de 2 ani și jumătate a fost de fapt, adoptat, de către el și soție, la doar două ore jumătate de când s-a născut, iar potrivit legislației, procedura de adopție se va încheia în noiembrie, anul acesta. Astfel, Rizea le-a spus colegilor, că dacă el va fi arestat, procedura nu va fi dusă la capăt, astfel, încât fiul ar putea să fie luat de către autorități. 

”Știti că am o familie, un copil. Am acest copil de 2 ani si jumatate, ceea ce nu stiti este ca acest copil, la două ore și jumătate după ce s-a născut, a fost adoptat de către mine și soția mea. Această procedură se încheie în luna noimebrie a acestui an, potrivit legislatiei din Romania. Doamnelor si domnilor, va las pe dvs sa decideti daca pot continua această procedură și daca fiul meu va avea o familie”, a spus Rizea, în fața deputaților.

Frăția penalilor a învins din nou. Plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA pentru arestarea lui Rizea, dar a aprobat cererea pentru reținerea sa. Comisia Juridică a dat aviz pozitiv cererilor formulate de procurorii DNA în cazul parlamentarului PSD. Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Votul s-a dat la finalul ședinței de plen, după ce s-a terminat ordinea de zi. Votul a fost secret, cu bile. În discursul susținut în plen, Rizea a vorbit despre fiul său adoptat, precizând că procedura de adopție se va încheia abia în noiembrie, iar în funcție de votul dat de către deputați, el și soția vor putea sau nu să ducă la final demersurile, astfel încât fiul lor să aibă o familie.

Mai multe articole despre:
arest decizie fiu măsură adoptat Cristian Rizea