MENIU

Cristian Rizea: „Cetățenii din Transnistria au primit SMS-uri să părăsească zona că vor urma bombardamente”

Foto arhivă Cristian Rizea

Fostul desputat PSD Cristian Rizea, stabilit la Chișinău, a declarat că mulți dintre cetățenii din Transnistria au primis mesaje pe telefoanele mobile să părăsească zona pentru că vor urma bombardamente.

„Sunt niște provocări grave. Eu îmi doresc pacea, pe care nu pare să și-o mai dorească nimeni pe aici. Moldovenii și-au asumat neutralitatea în conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar astfel de provocări chiar de veecinii din Ucraina par dubioase. Până și consilierul lui Zelenski a făcut declarații în acest sens. Exploziile din Transnistria au fost făcute tocmai pentru a provoca. Cetățenii transnistreni au primit SMS-uri să părăsească zona pentru că vor urma bombardamente. Acum e haos în punctele vamale. Foarte mulți din Transnistria vin aici, deși acolo tot Moldova e.

Acum partidul Maiei Sandu are pârghii pentru modificarea constituției. Cred că este nevoie de un referendum ca să vedem ce zic moldovenii. Consilierul Maiei Sandu a avut o întâlnire cu unul dintre liderii din Transnistria”, a declarat Cristian Rizea pentru Realitatea PLUS.