MENIU

Cristian Preda intră în Mişcarea Populară şi candidează la europarlamentare

<p>Cristian Preda</p>

Cristian Preda, care a părăsit recent PDL, a anunţat pe blog, joi seară, că intră în Partidul Mişcarea Populară şi candidează pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Cristian Preda intră în Partidul Mişcarea Populară şi candidează la un nou mandat de europarlamentar la alegerile din luna mai. Este anunţul făcut de europarlamentar pe blogul său, joi seară.

"Am decis să intru în Mișcarea Populară. După ce șefii PDL s-au debarasat de mine – suspendându-mă în baza articolului introdus, de fapt, de către reformiști, pentru a scăpa de corupți :) – nu am mai aderat la un partid.
Am intrat, însă, în Fundația Mișcarea Populară și am susținut apropierea fondatorilor PMP de Forța Civică a lui MRU, un proiect care e departe de a se fi încheiat. Din vara trecută încoace, deși eram independent, am susținut opțiunile politice ale Partidului Popular European și am continuat să activez în cadrul grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European. Relațiile mele cu membrii PPE, inclusiv cu mai mulți responsabili ai celei mai importante familii europene, sunt mai consistente decât oricând. Acum, când PMP a fost recunoscut ca formațiune politică, intru din nou în politica partizană. Obiectivul meu pe termen scurt este să sprijin afilierea Mișcării Populare la PPE. Condiția sine qua non a unei asemenea afilieri este ca Mișcarea Populară să aibă deputați în Parlamentul European, după alegerile din 25 mai. Iată de ce mă voi angaja cu toate forțele în campania pentru al treilea scrutin european, după cele din 2007 și 2009. Voi candida, deci, pentru un nou mandat în PE", a anunţat Preda pe blog.

Anunţul lui Cristian Preda a venit la doar câteva ore după anunţul Elenei Udrea, care a demisionat din PDL şi şi-a anunţat înscrierea în Mişcarea Populară.