MENIU

Cristian Ghinea îi răspunde Corinei Creţu: Guvernul Ponta nu a mişcat nimic!

Cristian Ghinea a criticat atitudinea lui Victor Ponta

Disputa dintre ministrul tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si social-democrati continuă: miercuri ministrul a declarat ca fostul Guvern Ponta "nu a miscat nimic" pentru finalizarea cadrului institutional romanesc de fonduri europene, dar atunci comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu (PSD) nu si-a exprimat ingrijorarea, scrie Hotnews.ro.

Ghinea a postat miercuri aceste comentarii pe Facebook, dupa ce marti Corina Cretu a transmis o declaratie de presa pe care a postat-o si pe contul ei de Facebook, in care atragea atentia ca Romania nu a incasat nicio rambursare de bani de la Bruxelles pentru cheltuieli in proiectele europene 2014-2020, ea exprimandu-si ingrijorarea ata de aceata situatie.

In replica, ministrul Cristian Ghinea a postat pe Facebook o situatie oficiala transmisa de Comisia Europeana catre Parlamentul European in care se arata ca, totusi, tara a absorbit de la Bruxelles deconturi de 57 milioane euro in noua perioada de programare 2014-2020, repreentand 0,18% din fondurile structurale si de coeziune, in conditiile in care nici celelalte state membre UE nu stau mult mai bine.

"Ce informează Comisia Europeană și ce informează Facebook-ul doamnei Corina Crețu Cifrele trimise de Comisia Europeană în mai în raportul către Parlamentul European și Consiliul UE. În luna mai 2016, implementarea programelor finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții alocate statelor membre în perioada 2014-2020 a înregistrat un nivel de absorbție de 1,7% . Analiza vizează programele afente politicii de coeziune, politicii agricole comune, politicii de pescuit și afaceri maritime și fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane" - spune Ghinea.