MENIU

Cristian Diaconescu, despre harta extremismului european şi cum afectează România

Invitat, alături de dr. Aurel Vainer, preşed. Fed. Comunităţilor Evreieşti din România la o ediţie specială Jocuri de Putere la Realitatea TV, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a comentat rezultatul îngrijorător al alegerilor din Austria. Astfel, candidatul extremei drepte a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Austria, cu un scor zdrobitor.

Fostul diplomat a analizat harta extremismului european, comentând, la Realitatea TV, pericolele directe pentru ţara noastră.

Diaconescu: "În zona de est, nordică, avem partide extremiste, în Finlanda, Danemarca, Suedia. În momentul apariţiei valului islamist, au închis ţara aceste partide. Au şi fost la guvernare, iar influenţa lor s-a făcut simţită. 

Spre Olanda, este partidul cunoscut foarte bine în România pentru că am avut blocaje succesive din partea acestui partid, din când în când antisemit.

În ceea ce priveşte Partidul Libertăţii din Austria, Austria a intrat într-un regim asemănător celui isuportat de Federaţia Rusă, în privinţa criticilor internaţionale şi amenzilor. Acest partid este antisemit. Cei curioşi să pună abrevierea acestui partid alături de cetăţean român, să vadă ce vor obţine şi să se convingă de opiniile acestora.

Doamna Mussolini, din Italia, îmi spunea că în privinţa atacurilor sexuale produse de români acolo trebuie introdusă pedeapsa cu castrarea, dar că lucrurile stau altfel în cazul cetăţenilor italieni.

Podemos avea un şef care se pusese pe Facebook pictat în Hitler.

Abrevierea partidului Frontului Naţional, plus români, plus expulzare Franţa: dacă tastează românii aceste cuvinte în browser, vor găsi tot felul de trimiteri directe la partidul doamnei LePen şi părerile lor precise despre noi", a mai explicat Cristian Diaconescu.