MENIU

Cristian Bodea, despre contestaţia liberalilor la CCR: PNL câștigă oricum

Senatorul PNL, Cristian Bodea, a declarat, vineri, că prin convocarea de urgență a ședintei de marți, a plenului comun al celor doua Camere, pentru corectarea Statutului deputaților și senatorilor, PSD vrea să lase fără obiect contestația liberalilor la Curtea Constituțională a României, privind Regulamentul Senatului, care ar urma să se judece, miercuri, pe 8 aprilie, informează HotNews.ro. 

"De ce nu se putea face miercuri, și de ce marți, deranjându-i pe catolici (duminica este Paștele Catolic - n.r.)? Pentru că miercuri se judecă, la CCR, contestația PNL. Planul celor de la PSD este de a intra în constituționalitate, în legalitate, până la judecarea contestației depusă de PNL. Scopul este de a lăsa fără obiect această contestație. Marți, miercuri dimineață, se publică în Monitorul Oficial modificarea la statut, intrarea în legalitate, iar Curtea va trebui, probabil, să constate că nu mai are obiect această contestație a noastră. Prin asta, PSD crede că va înregistra o victorie, dar se înșală," a declarat Bodea, într-o conferință de presă, citată de Agerpres.

În acest context, senatorul PNL a subliniat faptul că "această convocare urgentă a Senatului și a Camerei se face de frică".

"Noi am contestat la CCR pentru a forța majoritatea PSD să corecteze regulamentu,l pentru a nu mai putea apăra corupții. Câștigă țara, de aici, nu câștigă PSD. Că se intră în legalitate prin decizia CCR sau prin frica PSD, nu contează. Pentru că această convocare urgentă a Senatului și a Camerei se face de frică. Altfel, PSD s-ar fi dedulcit în acest sistem de portițe legislative, care îi permite să acopere și să salveze corupții din partid. Sau din alte partide, cazul Borbely", a precizat Cristian Bodea.

Senatorul PNL a continuat același mesaj, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook.

"PNL nu pierde nimic dacă acea contestație se respinge. PNL câștigă oricum, pentru că scopul contestației și intenția PNL au fost intrarea în legalitate a Parlamentului României. Noi nu am contestat la CCR pentru a obține o victorie politică. Noi am contestat la CCR pentru a forța majoritatea PSD să corecteze Regulamentul, pentru a nu mai putea apăra corupții. Câștigă țara de aici, nu câștigă PSD! Că se intră în legalitate prin decizia CCR sau prin frica PSD, nu contează! Pentru că această convocare a Camerei și a Senatului se face de frică. Astfel, PSD este forțat să renunțe la acest sistem de portițe legislative, care îi permitea să acopere și să salveze corupții pe care îi are in partid", a spus Cristian Bodea.

Declarațiile vin în contextul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a convocat Biroul Permanent al Senatului, marți, 7 aprilie, de la ora 12.30, pentru modificarea programului de lucru și anunta că a solicitat convocarea, în aceeași zi, a unui nou plen reunit al celor doua camere ale Parlamentului, pentru modificarea statutului deputaților și senatorilor, potrivit unui comunicat de presă.

Curtea Constituțională urmează ca, în ziua următoare, 8 aprilie, să discute sesizarea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, privind soluționarea posibilului conflict juridic de natură constitutională, dintre autoritatea judecătorească și puterea legislativă, în cazul senatorului Dan Șova. Tot în legătură cu acest caz, CCR a fost sesizată de președintele Klaus Iohannis și de PNL, toate contestațiile urmând să fie analizate miercuri.

Mai multe pe HotNews.ro.